Sayfa Yükleniyor...
MasterChef Türkiye All StarSpaetzle nasıl yapılır? MasterChef Türkiye All Star'da yapılan Spaetzle tarifi merak konusu oldu. İşte Spaetzle tarifi...
2012 yılının Mart ayından itibaren coğrafi keşif alan ve ödüllendirilen Spaetzle tarifi merak konusu oldu. Vatandaş, MasterChef All Star'da bu akşam yayınlanan bölümle birlikte İsveç mutfağına özgü olan Spaetzle tarifini araştırmaya başladı. Bu kapsamda Spaetzle nasıl yapılır? İşte İsviçre usulü Spaetzle tarifi...
Yumurta (3 adet)
Su (Yarım su bardağı)
İnce çekilmiş irmik ( 2 yemek kaşığı)
Kepekli un ( 2 yemek kaşığı)
Tuz
Un
Öncelikle hamurunun hazırlanması gerekiyor. Bunu için derin bir kaba yumurta su ve tuzu alarak iyice çırpalım. Çıprtıktan sonra üzerine irmik ve unu eleyelim. Bu işlemi yaparken karıştırmaya devam edelim. Hamurumuzu ele yapışacak şekilde ayarlayalım. Daha sonra tencereye su koyalım ve kaynatalım. Başka bir kaba ise soğuk su hazırlayalım. Tencerenin üzerine süzgeç yerleştirelim ve kaynayan suya erişteleri dökelim. Hamur suyun içinde 2-3 dakika boyunca pişmeli. Kevgir yardımı ile pişen hamurları soğuk suya bırakalım. Pişirdiğimiz hamurları süzdükten sonra tereyağı ile kavuralım. Afiyet olsun.
HABER MERKEZİ