Sayfa Yükleniyor...
Adını aslında bir pişirme yöntemi olan soteden alan tavuk sotenin iki çeşidi vardır; tavuk sote ve kremalı tavuk sote. Sizin için bu iki tavuk sote tarifini derledik. İşte tavuk sote ve kremalı mantarlı tavuk sote tarifi…
Tavuk sote sevenler ikiye ayrılır; Domatesli biberli tavuk sote sevenler ve kremalı mantarlı tavuk sote sevenler. Hangi grupta yer aldığınız hiç önemli değil ikisini de sevenler burada iki tarifi de bulabilir.
2 yemek kaşığı sıvı yağ
300 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet doğranmış domates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kuru nane
Yanmaz, yapışmaz bir tavanın içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin. Üzerine 300 gram kuşbaşı doğranmış tavuğu ilave ederek yüksek ateşte soteleyin.
Sotelenen tavukların üzerine doğranmış soğanı ilave ederek pişirmeye devam edin.
Yine doğranmış yeşil biber ve doğranmış kapya biberi ekleyin. Ve pişirmeye devam edin.
Doğranmış domatesi tavanın içerisine ekleyin.
Tavuk sote suyunu çektikten sonra birer çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ve kuru nane ilave ederek malzemeleri ezmeden karıştırın.
İyice pişince tavuk sotenizi ocaktan alın ve servis edin. Afiyet olsun!
Kremalı tavuk sote nasıl yapılır? İşte kremalı mantarlı tavuk sote tarifi…
Kuşbaşı doğranmış 1 tam tavuk göğsü veya but etinden de kullanabilirsiniz
8 adet doğranmış mantar
1 paket krema
2-3 adet çarliston biber
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
1 çay kaşığı kadar karabiber
1 çay kaşığı kadar pul biber
1 çay kaşığı kadar kekik
1 çay kaşığı kadar kırmızı toz biber
Tuz
200 gr krema
Kuşbaşı doğranmış tavuğu yanmaz, yapışmaz tavaya alın, üzerine sıvı yağ ekleyip soteleyin.
Tavuklar suyunu çekince ocağın altını kısın ve tereyağ ekleyin.
Tereyağı tamamen eridiğinde biberleri ekleyin ve sotelemeye devam edin. Ardından mantarları ekleyin. Tuz ve baharatları ekleyin
Son olarak kremayı ekleyin ve kısık ateşte pişirmeye devam.
Yaklaşık 15 dakika pişirmeye devam edin ve kremalı tavuk sote hazır. Afiyet olsun.
Tavuk etinin yumuşak olması için mühürleme işlemi çok önemlidir. Tavuk sote nin yumuşak olması için tavukları kızgın tavaya bırakarak mühürleyebilirsiniz.
Tavuk marinesi için tavuğu özel hazırlanmış sosun içinde en az 2 saat bekletmek gerekir. Marine sosu için derin bir kaba rendelenmiş soğan ve sarımsak, sıvı yağ, toz biber, karabiber, kekik ekleyin. İyice karıştırın. Sosun için kuşbaşı doğranmış tavukları ekleyin iyice karıştırın. Üzerini streçleyip 2 saat buzdolabında bekletin. Tavuklar sotelenmek için hazır.
HABER MERKEZİ