Sayfa Yükleniyor...
Patlıcan yemeklerini düşününde ilk akla gelen olan Karnıyarık tarifini, fırında kaç dakika pişmesi gerektiğine varana kadar listeledik.
Türk mutfağının en sevilen patlıcanlı yemeklerinden biri olan Karnıyarık tarifini sizin için tüm detaylarıyla hazırladık. Karnıyarık için patlıcan ne kadar kızartılmalı?, Karnıyarık fırında kaç dakika pişilir? sorularının cevaplarını sizin için derledik.
Fırında Karnıyarık için malzemeler
6 adet orta boy patlıcan
Sıvı yağ ( Kızartmak İçin )
1 miktar tuz
İç Harcı Malzemeleri
250 gr kıyma
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet iri soğan
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pulbiber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı nane
Kıyılmış maydanoz
Üzeri için
1 adet domates
2 adet biber
2 su bardağı kadar su
Fırında Karnıyarık tarifi detayları şöyle:
Soğanlar küp şeklinde yemeklik doğranır.
Tavaya soğan ve yağı ekleyip kısık ateşte kavrulur.
Üzerine kıyma eklenip karıştırılır ve kısık ateşte suyu çekene kadar kavrulur. Kavrulmaya başlaınca salça eklenir.
2 dakika kadar karıştırılıp ocak söndürülür. Tüm baharatlar eklenip bolca kıyılmış maydanoz konulup karıştırılır ve hafif soğumaya bırakılır.
Patlıcanlar alacalı soyulup arkalı önlü şekilde kızartılır. Daha sonra fırın kabına dizilerek çizik atılarak açılır.
Üzerlerine bir miktar tuz serpilir. İç harç patlıcanın içine ile doldurulur.
Üzerine isteğe bağlı olarak domates ve biber dilimleri konulup suyu eklenir.
Daha önceden ısıtılmış 180° fırında biraz suyunu çekip kızarana kadar pişirilir.
Karnıyarık için patlıcanlar rengi değişinceye ve hafif yumuşayıncaya kadar kızartılmalı.
Karnıyarık fırında 30 dakika pişirilir.
Arun Acumsal