Tuzlu kurabiye nasıl yapılır? İşte kıyır kıyır tuzlu kurabiye tarifi…

Kurabiye hamurunu bir türlü tutturamayanlar buraya… Sizin için tam ölçülü kıyır kıyır tuzlu kurabiye tarifi derledik. İşte susamlı tuzlu kurabiye tarifi


  • Oluşturulma Tarihi : 13.12.2023 17:29
  • Güncelleme Tarihi : 13.12.2023 14:29
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Tuzlu kurabiye nasıl yapılır? İşte kıyır kıyır tuzlu kurabiye tarifi…

Çat kapı gelen misafirler için bu tuzlu kurabiye tarifini hem çay demlenene kadar hazırlayabilirsiniz hem de mutfağınızda bayatlamayan tuzlu kurabiyeleri hazır bekletebilirsiniz. Tuzlu kurabiye nasıl yapılır? Sorusunun cevabı haberimizde. İşte susamlı tuzlu kurabiye tarifi…

Bu kurabiyelerin hem yapımı kolay hem de bayatlamıyor. Her an tazeliğini koruyan bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi haberimizde…

Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

125 gram tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)

1 yemek kaşığı şeker

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı sirke

1 paket kabartma tozu

3 su bardağı un

Üzeri için;

Yumurta sarısı

Çörek otu

Susam

Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz ve yumuşamış tereyağını yoğurma kabına alın, un hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.

Elenmiş unu azar azar ilave edin. Ele yapışmayan hamur elde edin

Hazırladığınız hamuru ikiye bölün. İki yağlı kağıt arasına alıp merdane ile yarım açın.

İstediğiniz şekilli kurabiye kalıbıyla veya elinizde şekiller verin.

Yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin. Susamın üstünü kaplamasını isterseniz. Şekil verdiğiniz kurabiyeyi önce yumurta sarısına sonra susam batırabilirsiniz.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika kızarana kadar kontrollü olarak pişirin. Fırından aldığınız kurabiyelerin ilk sıcağının çıkmasını bekleyin. Kurabiyeleriniz Servis ya da kavanozlamak için hazır. Afiyet olsun

Tuzlu Kurabiye neden sirke konur?

Tuzlu kurabiyelere raf ömrünü uzatmak için sirke konur. Sirke konulan kurabiyelerini bayatlamadan uzun süre saklayabilirsiniz. Sirke aynı zamanda kurabiyelere ağızda dağılan kıyır kıyır bir tat verir.

Tuzlu Kurabiye tarifi hangi sirke ile yapılır?

Bayatlamayan, kıyır kıyır bir tuzlu kurabiye elde etmek için elma sirkesi tercih edebilirsiniz. Elma sirkesi hem sirkesinin keskin tadını barındırmıyor hem de kurabiyelere kıyır kıyır bir tat veriyor.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ