Sayfa Yükleniyor...
Renk renk ve çeşit çeşit hazırlanabilen doğum günü pasta tarifleri ile özel gününüzü daha da özel kılmak mümkün. İşte tadına doyulmaz lezzetli doğum günü pastası tarifi…
Her insanın en özel günlerinden biri olan ve büyük bir coşku ile kutlanan doğum günleri, yılda bir kere olması dolayısıyla ekstra özen gösterilen zamanlar olarak karşımıza çıkıyor. Herkesin özenle hazırlandığı ve doğum günü sahibine çeşitli hediyeler aldığı bu özel günde, doğum günü pastası olmazsa olmazlar arasında kendini gösteriyor. Doğum günü pastası tarifleri, pastayı kendisi yapmak isteyen kişiler için çeşitlilik oluşturuyor. Sizin için hazırladığımız doğum günü pasta tarifi içeriğimize, haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.
Herkes için yılda bir gün olan ve son derece özel bir gün olarak kutlanan doğum günlerinin vazgeçilmezi doğum günü pastası nasıl yapılır? Birlikte inceleyelim.
Doğum günü pastası keki için gereken malzemeler:
Yumurta (4 adet)
Toz şeker (2 çay bardağı)
Sıvı yağ (1 buçuk çay bardağı)
Süt (1 buçuk çay bardağı)
Un (3 buçuk su bardağı)
Kabartma tozu (1 paket)
Vanilin (1 paket)
Pastacı kreması için gereken malzemeler:
Süt (1 buçuk su bardağı)
Toz şeker (Yarım çay bardağı)
Un (2 yemek kaşığı)
Yumurta sarısı (1 adet)
Mısır nişastası (1 yemek kaşığı – Tepeleme dolu)
Tereyağı (1 yemek kaşığı)
Dış kreması için gereken malzemeler:
Krem şanti (3 paket)
Soğuk süt (3 çay bardağı)
Sıvı krema (Yarım kutu)
Arası için gereken malzemeler:
İstenilen meyve (Çilek, muz gibi)
Üzeri için gereken malzemeler:
Hindistan cevizi (1 kase)
Pasta süsü (1 yemek kaşığı)
Doğum günü pastası tarifi:
Doğum günü pastası kekini hazırlamak için; ilk olarak yumurta ve toz şeker derin bir kap içerisine alınır ve köpük köpük olana kadar karıştırılır.
İçerisine süt ve sıvı yağ eklenerek çırpılır.
Vanilin, un ve kabartma tozu eleme yöntemiyle içerisine eklenir.
Yağlanmış fırın kalıbını içerisine alınarak, önceden 170 derecede ısıtılan fırında 40 dakika boyunca pişirilir. Piştikten sonra fırından çıkarılarak, oda sıcaklığında dinlendirilir.
Doğum günü pastası ara kremasını hazırlamak için; tereyağı dışında kalan tüm malzemeler bir tencere içerisine alınır. Karıştırılarak kısık ateşte kaynayana kadar pişirilir. Krema kaynamaya başlayınca ocağın altı kapatılır ve içerisine tereyağı da eklenir.
Hazırlanan krema tencereden bir kaba aktarılır. Üzerine streç film ile kapatılarak, soğuması için bir kenarda bekletilir. Ardından buzdolabına alınır.
Son adım olan birleştirme için hazırlanan kek yatay olarak 3 parçaya bölünür.
Kesilen parçaların üzerine krema sürülür.
Üzerlerine istenilen meyveler yerleştirilir.
Dış kreması için krem şanti ile süt karıştırılır ve hazırlanan dış krema da ile tüm kek kaplanır.
Hindistan cevizi ve süslemeler ile pasta süslemesi yapılır.
Afiyet olsun!
HABER MERKEZİ