Fellah köftesi nasıl yapılır? Fellah köftesi tarifi…

Türk mutfağının yöresel lezzetlerinden biri olan fellah köftesi tarifi merak konusu oldu. Biz de sizin için muhteşem fellah köftesi tarifini araştırdık. İşte en lezzetli fellah köftesi tarifi…


  • Oluşturulma Tarihi : 14.11.2023 07:15
  • Güncelleme Tarihi : 14.11.2023 07:57
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Fellah köftesi nasıl yapılır? Fellah köftesi tarifi…

Türk mutfağının damakta tat bırakan yöresel lezzetlerinden biri de Fellah köftesi. Yöreden yöreye adı değişse de damakta bıraktığı tat aynı. Pek çok kişi tarafından tarifi merak edilen fellah köftesi yiyenin bir daha yemek istediği bir lezzet. Peki fellah köftesi nasıl yapılır? Fellah köftesi yapmanın püf noktaları neler? Bizler de sizin için bu muhteşem lezzetin tarifini araştırdık. İşte tadını unutamayacağınız o muhteşem fellah köftesi tarifi…

Fellah Köftesi Tarifi İçin Gereken Malzemeler

2 su bardağı un

2 su bardağı sıcak su

2 su bardağı ince bulgur

1 tane yumurta

1 yemek kaşığı salça

1 tatlı kaşığı kimyon

Tuz

Karabiber

Fellah Köftesi Sosu İçin:

3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ

5 adet domates rendesi (dilerseniz konserve domates de kullanabilirsiniz.)

1 yemek kaşığı biber salçası

3 diş kadar sarımsak

Biraz maydanoz

Tuz

Fellah Köftesi Nasıl Yapılır?

Fellah köftesi tarifi için bulgur uygun bir kap içerisine alınarak sıcak su ile ıslatılır ve şişmesi için 10 dakika kadar bekletilir. Ardından şişen bulgura un, yumurta, salça ve baharatlar eklenerek yoğurulmaya başlanır. Sonra ufak ufak yuvarlanan bulgurların üzerine serçe parmak batırılarak şekil verilmeye başlanır. Bir tencerede köfteler 15- 20 dakika kaynatılır. Köfteler haşlandığı sırada ayrı bir tencerede ise domates sosu hazırlanır. Haşlanan köfteler ve hazırlanan sos birleştirilir. Hazırlanan fellah köftesi servis tabağına alınır. İşte muhteşem fellah köfteniz yemek için hazır. Afiyet olsun.

Fellah köftesi tarifi için püf noktaları

İşin ilk ve önemli kısmı bulguru seçmek ile başlıyor. Lezzetli ve tam kıvamında bir fellah köftesi için ince, kısırlık bulgur diye tabir edilen bulgurlar tercih edilmeli. Bulgurunuzu seçtikten sonra diğer malzemelere geçebilirsiniz. Fellah köftesini bağlayabilmek ve kıvamını tutturabilmek için içerisine farklı malzemeler konuluyor.

Bu malzemelerin başında yumurta, un ve irmik geliyor. Dilerseniz içerisine çekilmiş veya dövülmüş et de ekleyebilirsiniz. Sadece un da yeterli olabiliyor. Fakat hamur bu şekilde lezzetli olmuyor ve dağılma riski barındırıyor.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Evde kolayca lahmacun yapmanın sırrı: İç malzemesi tarifiyle birlikte!

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ