Gelinim Mutfakta ayıcık pasta nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta yarışmasında bugün yapılan ayıcık pasta tarifi merak ediliyor ve arama motorlarında araştırılıyor. İzleyiciler bu nefis tatlının malzemelerini ve nasıl yapıldığını araştırırken biz de sizin için ayıcık pasta tarifini derledik. İşte muhteşem Gelinim Mutfakta ayıcık pasta tarifi…


  • Oluşturulma Tarihi : 17.05.2024 14:10
  • Güncelleme Tarihi : 17.05.2024 11:10
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta ayıcık pasta nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

Gündüz kuşağının ilgi ile izlenen yarışmalarından biri olan Gelinim Mutfakta’da yapılan tarifler izleyiciler tarafından merak konusu oluyor. Bugün de programda yapılan ayıcık pasta tarifi merak edildi. Biz de sizin için bu lezzetli tarifin detaylarını hazırladık. İşte tadı damağınızda kalacak ayıcık pasta tarifi…

Ayıcık Pasta İçin Malzemeler

Yumurta (4 tane)

Şeker (2, 5 su bardağı)

Sıvı yağ (1, 5 su bardağı)

Kakao (4 yemek kaşığı)

Vanilya (2 paket)

Kabartma tozu (2 paket)

Süt (2 su bardağı)

Un (Alabildiği kadar)

Topkek (6 tane)

Nescafe 3 ü 1 arada ve ılık su

Kreması için;

Krem şanti (2 poşet)

Pasta kreması (1 paket)

Süt

Süslemesi için;

Hindistan cevizi

Glazür bitter (sıcak suda eritilen)

Papyon veya fiyonk

ayıcık pasta

Ayıcık Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

Yumurta ve şekeri iyice çırparak, diğer tüm malzemeleri ekliyoruz. Kenarlarını yağladığımız ve altına yağlı kağıt sıkıştırdığımız iki kelepçeli kalıba karışımı döküyoruz. Kalıp boyutuna göre karışımı göz kararıyla ikiye böleriz. 180 derecede 40-45 dakika kadar pişirip, kürdan yardımıyla kontrol ederek piştiğinden emin oluruz. Fırından çıkarıp soğumaya bırakırız. Bu arada krem şantiyi ve pasta kremasını soğuk süt ile iyice çırparak hazırlarız ve buzdolabına koyarız. Kekler soğuyana kadar, nescafe 3ü 1 arada'yı bir kasede ılık su ile ezerek hazırlarız. Soğuyan kekleri ikiye bölüp nescafe ile ıslatırız ve aralarına pasta kreması koyarak kapatırız. Yaptığımız keki kağıda çizdiğimiz şekle yerleştiriyoruz. Kulak, el ve ayak kısımlarına top kekleri yerleştirip krem şantiyle tamamen kaplıyoruz. Ardından hindistanceviziyle tüm pastayı süslüyoruz, iyice serpiştiriyoruz. Göz ve ağız kısımlarına erittiğimiz çikolatadan izler yapıp koyuyoruz. El ve ayaklara da aynı şekilde, uç kısımlarına fotoğraftaki gibi 3'er tane damla çikolata koyuyoruz. Karın kısmına kalpli çikolata koyabilir veya erittiğiniz çikolatayı parmakla hafif bastırarak oyuk oluşturduğunuz yerlere dökebilirsiniz. Son olarak, iki kekin birleşim yerine fiyonk yaparak kurdele ile sabitliyoruz. Hindistancevizi sayesinde yapışmayacaktır. Kurdele isteğe göre papyon şeklinde de olabilir.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ