Gelinim Mutfakta İzmir Kumrusu tarifi: Gelinim Mutfakta İzmir kumrusu nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta'nın 1338. bölümünde, 6 Mart Çarşamba günü İzmir Kumrusu tarifi verildi. Yarışmacılar tarafından hazırlanan İzmir Kumrusu'nun detaylı tarifi programda paylaşıldı. Peki, İzmir kumrusu nasıl yapılır? Bu özel lezzeti evde denemek isteyenler için Gelinim Mutfakta İzmir Kumrusu tarifi haberimizde…


  • Oluşturulma Tarihi : 06.03.2024 14:20
  • Güncelleme Tarihi : 06.03.2024 11:20
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta İzmir Kumrusu tarifi: Gelinim Mutfakta İzmir kumrusu nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta takipçileri, beklenen İzmir Kumrusu tarifine kavuştu. Hafta içi her gün yayınlanan Gelinim Mutfakta'nın 1338. bölümünde öne çıkan lezzet İzmir Kumrusu oldu. Programın sunucusu Nursel Engin tarafından paylaşılan Türk mutfağının sevilen sandviçlerinden biri olan İzmir Kumrusu nasıl yapılır sorusunu merak edenlere detaylı bir tarif sunuldu. İşte Gelinim Mutfakta'nın özel İzmir Kumrusu tarifi...

İZMİR KUMRUSU MALZEMELERİ

Ekmek hamuru malzemeleri

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığıyoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 8 su bardağı un

Ekmeğin üzeri

  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı susam

İç harcı

  • 10 dilim sucuk
  • 10 adet sosis
  • 10 dilim salam
  • 10 dilim kaşar peyniri
  • 10 adet salatalık turşusu

Mayonez

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım limon suyu

İZMİR KUMRUSU NASIL YAPILIR?

Sosis, salam ve sucuk jülyen şekilde dilimlenir.

Isıtılmış tavada sotelenir.

Sandviç ekmeği ikiye bölünüp ısıtılır.

Sandviç ekmeğinin arasına sotelenmiş malzemeler konulur.

Kaşar peyniri tavada arkalı önlü erimeden kızartılır.

Ekmek arasındaki malzemelerin üstüne konur.

Tercihe göre ketçap ve mayonez sıkılıp servis edilir.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ