Sayfa Yükleniyor...
Tadı, dokusu ve görüntüsüyle yeni favoriniz olmaya aday Coleslaw salata nasıl yapılır? İşte detaylar…
Renkli bir görünüme ve ferahlatıcı bir tada sahip olan Coleslaw salata, her geçen yıl popülaritesini daha fazla artırmayı başarıyor. Sofralara yeni bir soluk getiren Coleslaw, evde kolayca hazırlanabiliyor. Coleslaw salata nasıl yapılır? Hem lezzetli hem de pratik Coleslaw tarifimize, haberimizin devamında ulaşabilirsiniz.
Salata yaparken aynı tariflerden sıkılanlar için soflarınıza renk getirecek bir önerimiz var. İşte nefis bir coleslaw tarifi:
Coleslaw malzemeleri:
4 su bardağı ince doğranmış beyaz lahana
1 su bardağı rendelenmiş havuç
Yarım su bardağı mayonez
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
Tuz ve karabiber
Coleslaw yapımı:
İnce doğradığınız lahanayı ve rendelediğiniz havucu büyük bir karıştırma kabına alın.
Ayrı bir kapta mayonez, yoğurt, limon suyu ve isteğe bağlı olarak toz şekeri karıştırın.
Hazırladığınız sosu lahana ve havuç karışımına ekleyin.
Tuz ve karabiber ekleyerek iyice karıştırın.
Karışımı buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
Servis yapmadan önce üzerini maydanoz veya kıyılmış yeşilliklerle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Coleslaw salatası Amerikan mutfağına aittir. Kökeni Amerika Birleşik Devletleri'ne dayanan bu salata, beyaz lahana ve havuçla yapılan, mayonez veya yoğurt bazlı bir sos ile tatlandırılan bir salatadır. Amerikan mutfağında yaygın olarak tüketilen coleslaw, özellikle barbekü ve piknik gibi açık hava etkinliklerinde popüler bir yan yemek olarak servis edilir.
Coleslaw genellikle barbekü, ızgara veya kızarmış yiyeceklerin yanında servis edilir. Bunlar arasında hamburger, sandviç, sosisli, tavuk kanadı, balık filetosu veya etli sandviç gibi yiyecekler bulunur. Ayrıca steak, biftek veya tavuk gibi ana yemeklerin yanında da coleslaw tercih edilebilir. Ağır ve doyurucu yemeklerin yanında hafif ve ferahlatıcı bir tat sunan coleslaw, dengeleyici bir lezzet sağlar.
HABER MERKEZİ