Acılı ezme tarifi: Mezelerin gözdesi pratik acılı ezme nasıl yapılır?
İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz acılı ve lezzetli bir Türk mezesi olan acılı ezmenin adım adım tarifi. Bol baharat içeren bu ferahlatıcı lezzet, sofralarınıza renk katacak. Acılı ezme nasıl yapılır? İşte o muazzam tarif…
Acılı ezme, Türk mutfağının vazgeçilmez mezelerinden biri ve genellikle yemeklerin yanında veya atıştırmalık olarak tercih edilir. Pek çok farklı tarif bulunsa da evde yapılan ezme her zaman daha taze ve lezzetlidir. İçindeki taze sebzeler, baharatlar ve acı biberlerle dolu bu tarif, damak zevkinize uygun, sofralarınıza renk katacak bir seçenektir. Pratik acılı ezme nasıl yapılır?
İşte, pratik acılı ezme tarifi
Acılı Ezme Malzemeleri
- 2 adet domates
- 2 adet kapya
- 1 adet acı yeşil sivri biber
- 2 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 6 dal maydanoz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı isot
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı kuru nane
ACILI EZME NASIL YAPILIR?
- Maydanoz dışındaki tüm malzemeleri ayrı ayrı doğrayarak veya robot kullanarak hazırlayın. Eğer robotunuz yoksa, malzemeleri ince ince doğrayın.
- Hazırladığınız taze malzemeleri uygun bir tabağa alın ve kenarda bekletin, ezmeye başlamadan önce robottan geçirdiğiniz malzemeleri tel süzgeçte de bekletebilirsiniz.
- Maydanozu ince bir şekilde kıyın. Sos için salçaları, yağı, nar ekşisini, limon suyunu, tuz ve baharatları güzelce bir kasede karıştırın.
- Karışımı sebzelerin üzerine dökün, ardından kıyılmış maydanozu ekleyin ve tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
- Sonrasında servis tabağına alarak afiyetle tüketebilirsiniz.
HABER MERKEZİ