Sayfa Yükleniyor...
Ev sahiplerini kendi mutfağında şef gibi hissettirecek kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? İşte kıbrıs tatlısı tarifi
Pürüzsüz keki, üzerine nazikçe dökülen şerbeti ve krema ile kaplı, misafirlerinizi büyüleyecek bir Kıbrıs tatlısı hazırlamak için bu nefis tarife göz atın. Şerbetli dokusu ve pastayı aratmayan görünümüyle, bu tatlı sizi ve misafirlerinizi mest edecek. Bu lezzeti yakalamak için doğru kıvamı tutturmak önemli. Peki, kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? İşte damakları şenlendirecek kıbrıs tatlısı tarifi...
Her lokmasıyla damakları şenlendiren Kıbrıs tatlısı, şerbetle buluşan keki ve üzerine sürülen nefis kremşanti ile akşam 5 çaylarının vazgeçilmezi olmaya aday. Göz alıcı görüntüsü ve ağızda dağılan lezzetiyle adeta bir şölen sunan bu tatlı, komşularınızın kapısını çalmalarına neden olabilir!
Hazırlanan tarif, ev sahiplerini kendi mutfağında şef gibi hissettirecek. Kıbrıs tatlısının püf noktalarını içeren tarif, herkesin kolaylıkla uygulayabileceği pratik adımları içeriyor. Şekerin dozu, vanilin ve limonun muazzam uyumu ile buluşan şerbeti ve kremşantiyle tamamlanan tatlı, adeta bir sanat eseri gibi sofraları süslüyor.
Bu eşsiz tarif, komşularınızın tabak tabak yemesine ve sizi tarif için kapınıza dayanmalarına neden olabilir. Göz dolduran ve damak çatlatan Kıbrıs tatlısı, misafirlerinizin beğenisini kazanacak ve lezzet şölenine dönüşecek. Ev yapımı tatlıların vazgeçilmezi haline gelen Kıbrıs tatlısı, soğuk kış günlerinde sıcacık çaylarınızın yanında keyifli bir tatlı molası sunacak.
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
Kıbrıs tatlısı krema yapımı
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Kıbrıs tatlısı şerbet yapımı
2 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Şerbet için, su ve şekerinizi bir tencerede kaynatın. Karışım kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, 15 dakika daha kaynatmaya devam edin. Sonrasında vanilyayı ekleyip iyice karıştırın ve karışımın soğuması için bekletin.
Kek hazırlığı için, yumurtaları ve şekeri güzelce çırpın. Daha sonra sıvı yağ, galeta unu, kırılmış ceviz, Hindistan cevizi ve kabartma tozunu ekleyerek karışımı homojen hale getirin.
Yağlanmış bir tepsiye (büyük kare borcam da kullanabilirsiniz) kek karışımını dökün. Fırını önceden ısıtmadan yaklaşık 160 derecede ayarlayın ve keki 30 dakika kadar pişirin.
Kıbrıs tatlısı genellikle ince hamur katmanlarından oluşan bir tatlıdır ve genellikle şeker şerbetiyle ıslatılır. Geleneksel tarife göre, bu tatlıda genellikle pasta kreması kullanılmaz. Fındık veya ceviz içi, içerisinde bulunan malzemeler arasında yer alabilir ve genellikle üzerine şeker şerbeti dökülerek servis edilir.
Ancak, bireysel tercihlere göre, bazı kişiler kendi damak zevklerine uygun olarak Kıbrıs tatlısına çeşitli malzemeler ekleyebilirler. Eğer pasta kreması eklemek istenirse, bunu denemek de mümkündür. Ancak, geleneksel tarife bağlı kalmak, Kıbrıs tatlısının özgün lezzetini elde etmek için daha uygun bir seçenek olabilir.
HABER MERKEZİ