Sayfa Yükleniyor...
Gelinim Mutfakta'nın özel tarifi ile İtalyan mutfağının sevilen lezzeti lazanya artık evlerinizde! Pratik malzemelerle hazırlanan ve ev yapımı özelliği taşıyan bu Gelinim Mutfakta lazanya tarifi, lezzet arayışında olanlara hitap ediyor. Şimdi, evde kolayca yapabileceğiniz lazanya nasıl yapılır? İşte detaylar…
5 Mart 2024 Salı günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta'nın bu haftaki lezzeti, İtalyan mutfağından esinlenilen enfes bir tarifle karşımıza çıktı: Lazanya! Hem hazırlanışı hem de lezzetiyle beğeni toplayan bu özel tarifi sizler için derledik. Gelinim Mutfakta Lazanya nasıl yapılır?
İşte muazzam lazanya tarifi ve daha fazlası haberimizde…
Lazanya malzemeleri
İç harcı için;
Üzeri için;
Bir tavada sıvı yağını ısıtıp doğradığımız soğanları ekleyerek kavurmaya başlayalım. Soğanlar iyice yumuşadığında kıymayı ekleyip kavurma işlemine devam edelim. Kıyma kavrulduktan sonra sarımsak ve doğranmış domatesleri ekleyerek 5 dakika kadar soteleyelim. Karışıma salça ve tuz ekleyip kavurmaya devam edelim. Suyunu ilave edip karışımın suyunu çekmesini bekleyelim.
Beşamel sos için başka bir tencerede tereyağı ve unu kavurarak başlayalım. Ardından azar azar süt ekleyerek sürekli karıştıralım ve kaynamaya başladığında tuz ve karabiberi ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
Hazırlanan kıymalı sosla beşamel sosu birleştirerek karıştıralım. Isıya dayanıklı bir fırın kabına önce biraz iç harçtan yayalım, üzerine az beşamel sos gezdirelim ve lazanya yapraklarını yerleştirelim. Bu işlemi malzemeler bitene kadar tekrarlayalım. En üstteki lazanyalara tekrar iç harç ve beşamel sos döküp rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirip üzeri güzelce kızardığında fırından çıkaralım. Bir süre dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
HABER MERKEZİ