Gelinim Mutfakta Laz Sushi tarifi: Gelinim Mutfakta Laz Sushi nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta'nın 1336. bölümünde nefis bir tarif paylaşıldı: Laz Sushi. 4 Mart Pazartesi günü ekrana gelen bu özel bölümde, izleyicilerin hem yapımı hem de lezzetiyle beğenisini kazanan Laz Sushi tarifini sizler için derledik. Laz Sushi nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta'nın lezzetli Laz Sushi tarifi...


  • Oluşturulma Tarihi : 04.03.2024 13:44
  • Güncelleme Tarihi : 04.03.2024 10:44
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta Laz Sushi tarifi: Gelinim Mutfakta Laz Sushi nasıl yapılır?

Yeni bölümleriyle haftanın 5 günü ekranlara gelen Gelinim Mutfakta, 4 Mart 2024 Pazartesi gününe özel bir menüyle başladı. Laz Sushi malzemeleri belirlendi ve unutulmayacak bir lezzetin sırları ekrana taşındı. Gelinim Mutfakta'nın bu özel bölümünde Laz Sushi nasıl yapılır, detaylarıyla sizler için araştırdık.

İşte Gelinim Mutfakta'nın nefis Laz Sushi tarifi...

LAZ SUSHİ MALZEMELERİ

  • 2 su bardağı sushi pirinci
  • 2,5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı pirinç sirkesi
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Nori yaprakları
  • Dilimlenmiş sebzeler
  • Dilimlenmiş deniz ürünleri

LAZ SUSHİ NASIL YAPILIR?

  • Gelinim Mutfakta'da Laz Sushi yapmak için öncelikle sushi pirincini iyice yıkayarak süzün. Ardından süzülmüş pirinci tencereye alıp üzerine 2,5 su bardağı su ekleyin. Pirinci suya batırıp orta ateşte kaynatın, kaynadıktan sonra ateşi kısarak 15-20 dakika daha pişirin.
  • Pişen pirinci bir kaba alıp üzerine sushi sirkesi, şeker ve tuz ekleyin. Nori yapraklarını düz bir zemine serip üzerine pirinci eşit bir şekilde yayın. Pirincin üzerine isteğe bağlı dilimlenmiş sebzeleri ve deniz ürünlerini, tofuyu ekleyin. Nori yaprağının ucundan başlayarak rulo şeklinde sarın.
  • Hazırlanan sushi rulolarını dilimleyip servis tabağına alın. Üzerine soya sosu, wasabi ve zencefil dökerek servis edebilirsiniz. Bu lezzetli Laz Sushi tarifi, deneyen herkese afiyet olsun!

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ