Gelinim Mutfakta Karadeniz Lezzet Topları tarifi: Gelinim Mutfakta Karadeniz lezzet topları nasıl yapılır?

Çarşamba günü ekranlara gelen Gelinim Mutfakta'nın 1328. bölümü, gelinlerin yeni görevi olan "Karadeniz Lezzet Topları"nı konu aldı. Gelinim Mutfakta'da bu hafta, Karadeniz mutfağından ilginç ve lezzetli bir tarif olan Karadeniz Lezzet Topları yapımı ele alındı. Peki, Gelinim Mutfakta Karadeniz lezzet topları nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta'da Karadeniz Lezzet Topları için verilen tarifin detayları...


  • Oluşturulma Tarihi : 21.02.2024 13:41
  • Güncelleme Tarihi : 21.02.2024 10:41
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta Karadeniz Lezzet Topları tarifi: Gelinim Mutfakta Karadeniz lezzet topları nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta'nın günlük bölümü olan 1328. yayınında, gelinlerin üstlendiği yeni görev "Karadeniz Lezzet Topları" oldu. 21 Şubat Çarşamba günü ekrana gelen bu bölümde, Kanal D canlı yayınında günün yıldız menüsü de belirlendi. Programın sunucusu Nursel Ergin'in rehberliğinde gelinler, Gelinim Mutfakta'da Karadeniz Lezzet Topları'nı hazırladı. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarifin detayları, izleyicilerle paylaşıldı. Gelinim Mutfakta Karadeniz lezzet topları nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Karadeniz Lezzet Topları tarifini merak edenler için işte detaylar...

Karadeniz lezzet topları malzemeleri

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı iri çekilmiş fındık içi
  • 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 su bardağı un
  • 2 su bardağı irmik
  • Yarım limon suyu
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı hindistancevizi
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

KARADENİZ LEZZET TOPLARI NASIL YAPILIR?

  • Gelinim Mutfakta Karadeniz Lezzet Topları tarifi için öncelikle şerbeti hazırlamak gerekiyor. Şeker ve su karışımını kaynatıp içine limon suyu ekleyin.
  • Ayrı bir kapta irmik, un, süt ve sıvı yağı karıştırın. Karışımı ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan karışıma çekilmiş ceviz ve fındık ekleyip iyice karıştırın.
  • Hazırlanan karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak top şekli verin.
  • Topları önce hazırladığınız şerbetin içine, ardından hindistancevizine bulayın. Şeker karışımına iyice bulanmış topları bir tabağa alın.
  • Son olarak, üzerlerini hindistanceviziyle kaplayarak servise hazır hale getirin. Afiyet olsun!

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ