Görüntüsüyle hayran bırakan leziz Süleymaniye Çorbası nasıl yapılır?

Saray mutfağının gözde çorbalarından biri olan Süleymaniye Çorbası nasıl yapılır? İşte detaylar…


  • Oluşturulma Tarihi : 21.02.2024 13:26
  • Güncelleme Tarihi : 21.02.2024 10:26
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Görüntüsüyle hayran bırakan leziz Süleymaniye Çorbası nasıl yapılır?

Osmanlı Dönemi’nin en sevilen çorbalarından biri olan ve gerek besleyiciliği gerek de lezzeti ile sofraların baş tacı olan Süleymaniye Çorbası nasıl yapılır? Yapım aşaması her ne kadar zahmetli de olsa ortaya çıkan leziz sonuç için pek çok insanın tarif listesine eklediği bu çorba, içerisinde yer alan malzeme çeşitliliği ile de göz dolduruyor. Süleymaniye Çorbasının yapımındaki püf noktaları, haberimizin devamında sizin için derledik.

Süleymaniye Çorbası nasıl yapılır?

Saraylardan çıkma bir tarif olan Süleymaniye Çorbası nasıl yapılır, birlikte göz atalım.

Süleymaniye Çorbası malzemeleri:

Kırmızı mercimek (1 su bardağı)

Kuru soğan (1 adet)

Patates (1 adet – küçük boy)

Havuç (1 adet – küçük boy)

Domates (1 adet)

Kabak (1 adet – küçük boy)

Ispanak (Yarım demetten daha az)

Sarımsak (2 diş)

Un (1 dolu yemek kaşığı)

Tereyağı (2 dolu yemek kaşığı)

Tuz

Karabiber

Pul biber

Sıcak su (Yeterince)

Sıvı yağ (3 yemek kaşığı)

Köftesi için malzemeler:

200 gr dana kıyma

Tuz

Karabiber

Süleymaniye Çorbası tarifi:

Süleymaniye Çorbası yapmak için ilk olarak mercimekler yıkanır ve güzelce süzülür.

Süzülen mercimek, bir tencerenin içerisine koyulur ve üzerine su eklenir.

Ardından pişmeye bırakılır.

Mercimekler pişerken bir tavanın içerisine sıvı yağ eklenir.

Yemeklik doğranan soğan tavanın içerisine alınır ve kavrulur.

Havuç, kabak, domates ve patates rendelenir.

Rendelenen malzemeler sırayla tavaya eklenerek kavrulur. Kavurma işlemi hafifçe pişene kadar sürdürülür.

Ayrı bir tencerede tereyağı eritilir. Ardından üzerine un eklenir ve kavrulur.

Pişmiş sebzeler, suyuyla birlikte bu tencereye aktarılır.

Haşlanmış mercimek ve suyu da tencereye eklenir.

Sarımsak ezildikten sonra çorbaya eklenir ve eğer gerekirse üzerine sıcak su eklenir.

Tuz, karabiber ve pul biber de eklenerek kapağı kapatılır. Pişmeye bırakılır.

Köfteleri hazırlamak için karıştırma kabına; kıyma, tuz ve karabiber alınarak yoğrulur.

İyice yoğurulan harç minik toplar haline getirilir. Bir tavada az tereyağında pişirilir.

Ispanak doğranır ve pişen çorbanın içine eklenerek 5 dakika daha pişirilir.

Son olarak kızaran köfteler ilave edilir ve ocaktan alınır.

Sıcak olarak servis ediniz.

Afiyet olsun!

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ