Gelinim Mutfakta kıymalı midye börek tarifi! Gelinim Mutfakta kıymalı midye börek nasıl yapılır?

Evlerimize keyif ve lezzet taşıyan yarışma Gelinim Mutfakta, izleyicileri bir kez daha büyüleyici tatlar ve ustalık dolu sunumlarla ekrana kilitlemeye devam ediyor. Bugün ekranlara yansıyan bölümde, gelinlerin yaratıcılığı ve ustalığı, adeta bir tatlı rekabete dönüştü. Gelinler, mutfakta ustalıkla çalışarak hazırladıkları kıymalı midye börek tarifleriyle jürinin ve izleyicilerin takdirini kazandı. Peki Gelinim Mutfakta kıymalı midye börek nasıl yapılır? İşte merak edilen kıymalı midye börek tarifi...


  • Oluşturulma Tarihi : 22.05.2024 14:38
  • Güncelleme Tarihi : 22.05.2024 11:47
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta kıymalı midye börek tarifi! Gelinim Mutfakta kıymalı midye börek nasıl yapılır?

Kanal D ekranlarında her gün mutfak tutkunlarıyla buluşan Gelinim Mutfakta yarışması, bugünkü bölümüyle izleyicilere unutulmaz bir lezzet şöleni yaşattı. Kıymalı midye börek tarifiyle yarışan gelinler, mutfakta ustalıklarını konuşturarak izleyicileri ve jüriyi büyüledi.Gelinler, gün boyunca 10 altın bileziği için kıyasıya bir mücadeleyle birlikte kıymalı midye böreği en lezzetli halini sunmak için yarıştılar. Çeyrek altın ödülü için kıyasıya rekabet eden gelinler, kıymalı midye böreğini modern bir dokunuşla harmanlayarak jüriyi ve izleyicileri kendilerine hayran bıraktılar. Her biri özenle hazırladıkları tkıymalı midye börek ile adeta birer şef gibi mutfakta ustalıklarını sergileyen gelinler, izleyicileri ekrana kilitlemeyi başardılar. Yaratıcılıkları ve hünerleriyle gün boyu konuşulan bir konu haline gelen yarışmacılar, Gelinim Mutfakta'nın heyecan dolu atmosferini zirveye çıkardılar. Peki Gelinim Mutfakta kıymalı midye börek nasıl yapılır? İşte kıymalı midye börek tarifi...

KIYMALI MİDYE BÖREK TARİFİ

Yeni bir lezzet keşfetmek isteyenler için ideal olan Kıymalı Midye Börek, hem aile sofralarınızda hem de özel davetlerinizde baş köşede yer alacak. İşte kıymalı midye börek tarifi:

Hamur malzemeleri:

1 su bardağı su

1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı kuru maya

1 yemek kaşığı toz şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz

6 buçuk su bardağı un

İçi için:

350 gram kıyma

2 adet soğan

1 yemek kaşığı salça

Yarım çary bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı pul bibe

Yarım çay kaşığı karabibet

1 buçuk çay kaşığı tuz

Araısnda sürmek için:

125 gram tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

Çeyrek çay bardağı süt

KIYMALI MİDYE BÖREK NASIL YAPILIR?

Hamurun Hazırlanışı:

Mayayı Aktive Etme: Bir karıştırma kabında, ılık su, ılık süt, kuru maya ve toz şekeri karıştırın. Mayanın aktive olması için 5-10 dakika bekleyin.

Hamurun Yoğrulması: Maya karışımına sıvı yağı ekleyin. Tuz ve unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini örtüp, ılık bir yerde yaklaşık 1 saat mayalanması için bekletin.

İç Harcın Hazırlanışı:

Soğan ve Kıymanın Kavrulması: Soğanları ince ince doğrayın. Yarım çay bardağı sıvı yağı bir tavada ısıtın ve soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.

Baharatların Eklenmesi: Kıyma tamamen piştikten sonra salça, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.

Hamurun Şekillendirilmesi:

Hamuru Açma: Mayalanan hamuru unlanmış bir zemine alın ve birkaç dakika yoğurun. Hamuru 4-5 eşit bezeye ayırın.

Bezeleri Açma: Her bir bezeyi merdane ile ince bir şekilde açın. Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımından sürün.

İç Harcı Ekleme: Açılan hamurun üzerine iç harçtan eşit şekilde serpin.

Midye Şekli Verme: Hamuru rulo şeklinde sarın ve 5-6 cm genişliğinde parçalar kesin. Kesilen her bir parçayı kendi etrafında dolayarak midye şeklini verin.

Tepsiye Dizme: Midye şeklini verdiğiniz börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

Üzeri İçin:

Yumurta Karışımı: Yumurta sarısını çeyrek çay bardağı süt ile çırpın.

Böreklerin Üzerine Sürme: Hazırladığınız yumurta karışımını böreklerin üzerine sürün.

Pişirme:

Fırını Isıtma: Fırını 180 dereceye (350 Fahrenheit) önceden ısıtın.

Böreklerin Pişirilmesi: Tepsiyi önceden ısıtılmış fırına yerleştirin ve börekler altın rengini alana kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ