Gelinim Mutfakta Mor Baklava Nasıl Yapılır? Mor Baklava tarifi...

Gelinim Mutfakta programında yapılan Mor Baklava tarifi merak konusu oldu. Biz de sizin için Mor Baklava tarifini araştırdık. Peki Gelinim Mutfakta programında yapılan Mor Baklava nasıl yapılır? İşte bu muhteşem lezzete dair merak edilen tüm detaylar…


  • Oluşturulma Tarihi : 05.06.2024 14:24
  • Güncelleme Tarihi : 05.06.2024 11:24
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta Mor Baklava Nasıl Yapılır? Mor Baklava tarifi...

Kanal D ekranlarında yayınlanan gündüz kuşağının en sevilen yarışmalarından Gelinim Mutfakta yarışmasında yapılan lezzetler merak ediliyor ve her gün araştırılıyor. Bugün yapılan Mor Baklava tarifi de merak edildi. Peki mor baklava nedir ve nasıl yapılır? Detaylar için haberimize göz atabilirsiniz…

Mor Baklava Nedir?

Mor baklava, baklava kültürüne yeni bir soluk getiren özel bir lezzettir, çünkü orman meyvelerinin eşsiz tadını sunar. Mor baklavayı oluşturan ana unsurlardan biri mor ekmeklerdir. Usta ellerden çıkan bu baklava, ahududu ve böğürtlen aromalarıyla zenginleştirilmiştir. Kan şekerini hızla yükseltmeyen bir yapıya sahip olduğu için, bu mor baklava güvenle tüketilen tatlılar arasında yer alır.

Baklavanın üretiminde Sankara Mormiks tekniği kullanılır. Bu baklava, şeker hastaları ve diyette olanlar için ideal bir tercih olabilir. Mor baklavayı ilk kez görenler, bu tatlı için hangi malzemelerin kullanıldığını merak ederler. Baklava hamuruna eklenen böğürtlen, ahududu gibi orman meyvelerinden hazırlanan toz karışım, göz alıcı bir tatlı elde etmek için kullanılır.

Antioksidan meyvelerden hazırlanan bu sağlıklı baklava, şeker kontrolü yapanlar için özlem giderici bir seçenek sunuyor.

Mor baklava hamurları, kat kat açıldığında klasik baklava gibi çıtırlığını korur.

mor baklava

Mor Baklava Nasıl Yapılır?

Mor baklava için önerilen kat sayısı 40 kat hamurdur ve genellikle bu sayıda katman kullanılır. İç malzemesi olarak ise Antep’ten gelen fıstık kullanılır. Mor baklava, içindeki yemyeşil fıstıklarla göz alıcı bir görüntü sunar ve lezzetini midede bayram havası yaratır. Hazırlanan baklavanın 160 derecede yaklaşık 45 dakika pişmesi tavsiye edilir. Bu süre ve sıcaklık, baklavanın lezzetini koruması için önemlidir. Aksi halde, pişme süresi ve sıcaklık farklılıkları baklavanın tadını etkileyebilir.

Mor baklava hazırlanırken şeker kullanılmaz, bunun yerine ahududu ve böğürtlenin doğal tatlı aroması baklavaya karakter katar. Baklavanın ıslatılması için de böğürtlen ve ahududu şerbeti kullanılır ve bu şerbet de şeker içermez. Meyvelerin kaynatıldığı su, şerbet olarak kullanılır. Mor baklavada dikkat çeken renk, doğal mor orman meyvelerinden elde edildiği için gıda boyası kullanılmaz. Bu sayede baklavaya hem doğal bir renk hem de lezzet kazandırılır.

Mor baklava hamuruna, mor meyvelerin püresi veya tozu eklenerek özel bir hamur elde edilir. Bu hamur ince ince açılır ve baklava katmanları oluşturulur. Kat kat baklavanın ara katları da, klasik baklava yapımında olduğu gibi lezzetlendirilir ve şerbetleme işlemi uygulanır.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ