Sayfa Yükleniyor...
3 Haziran Pazartesi günü Gelinim Mutfakta programında, gelinlerin görevi Osmanlı mutfağının seçkin lezzetlerinden biri olan Süt Kebabı'nı hazırlamak oldu. Bu özel tarif, saray mutfağından günümüze uyarlanarak izleyicilerle paylaşıldı. Peki, Gelinim Mutfakta Süt Kebabı nasıl yapılır? Sizler için hazırlanan Süt Kebabı tarifi ile ilgili detaylar ise şöyle...
Gelinim Mutfakta'nın yeni bölümü, Süt Kebabı tarifini merak eden izleyicileri ekran başına topladı. Programın 1401. bölümü başladı ve 6. sezon finali için heyecanlı bir başlangıç yapıldı. Yarışmanın ilk yarışması ise haftanın ilk gününde gerçekleşti. 3 Haziran 2024 Pazartesi günü yayınlanan yeni bölümde, 4 finalist Süt Kebabı yapımına başladı. İzleyiciler, bu özel tarifin nasıl yapıldığını öğrenmek için araştırmalara başladı. Peki, Gelinim Mutfakta Süt Kebabı nasıl yapılır? İşte 3 Haziran Gelinim Mutfakta'nın Süt Kebabı tarifi...
GELİNİM MUTFAKTA SÜT KEBABI MALZEMELER
Patates Püresi İçin:
Süt kebabı için, önce eti ve tüm malzemeleri bir araya getirip iyice karıştırın ve bir süre dinlendirin. Daha sonra, kuzu etlerini şişlere geçirin.
Patates püresi için, patatesleri haşlayıp ezin. Ardından, kuzu etlerini orta ateşte pişirin ve bir kenarda dinlendirin. Haşlanmış patatesleri soyup sütle karıştırarak püre haline getirin.
Pişmiş etlere baharatları ve tarçını ekleyerek tatlandırın. Servis tabağına önce patates püresini yayın, üzerine kuzu etlerini yerleştirin ve maydanozla süsleyerek servis yapın. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun!
HABER MERKEZİ