Gelinim Mutfakta sultan sarması tarifi! Gelinim Mutfakta sultan sarması nasıl yapılır?

Gelinlerin yaratıcılığı ve ustalığıyla dolu bir başka hafta, Gelinim Mutfakta yarışmasıyla ekranlara taşındı. Bugün, izleyicileri ekran başına kilitleyen tatlı bir rekabet yaşandı. Yarışmacı gelinler, ustalıkla hazırladıkları ve adeta bir sanat eseri gibi sunulan enfes Sultan Sarması tarifleriyle jürinin ve izleyicilerin kalbini çaldı.… Peki Gelinim Mutfakta sultan sarması nasıl yapılır? İşte merak edilen sultan sarması tarifi...


  • Oluşturulma Tarihi : 20.05.2024 10:00
  • Güncelleme Tarihi : 20.05.2024 07:00
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta sultan sarması tarifi! Gelinim Mutfakta sultan sarması nasıl yapılır?

Kanal D ekranlarında her gün izleyicileriyle buluşan Gelinim Mutfakta yarışması, bugünkü bölümüyle adeta bir lezzet şölenine dönüştü. Sultan Sarması tarifiyle yarışan gelinler, izleyicilerin merakını doruk noktaya çıkardı.Bugünün bölümünde gelinler, 10 altın bileziği için kıyasıya bir mücadeleye girişti. Sultan Sarması tarifiyle çeyrek altın için yarışan gelinler, ustalıklarını ve yaratıcılıklarını ekrana taşıyarak jüriyi ve izleyicileri etkilemeyi başardılar. Her biri özenle hazırladıkları sultan sarmasıyla adeta birer şef gibi hareket eden gelinler, geleneksel tatlımızı modern bir dokunuşla sunarak jürinin beğenisini kazandılar. Yarışmacıların hünerleri ve yaratıcılığı, izleyicileri ekrana kilitleyerek gün boyu konuşulan bir konu haline geldi. Gelinim Mutfakta yarışmasının heyecan dolu bölümleri devam ederken, bugünkü sultan sarması mücadelesi izleyicileri ekrana bağlayarak unutulmaz bir deneyim yaşattı. Yarışmacıların gelecek bölümlerde neler sunacağı ise şimdiden merak konusu oldu. Sultan sarması nasıl yapılır? İşte sultan sarması tarifi...

SULTAN SARMASI TARİFİ

Sultan Sarması, Türk mutfağının geleneksel tatlıları arasında özel bir yere sahip olan, her lokmasıyla lezzetiyle büyüleyen bir tatlıdır. İşte sultan sarması malzemeleri:

- 1 su bardağı toz şeker

- 1,5 su bardağı un

- 3 yemek kaşığı kakao

- 1 litre süt

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 paket vanilin

- 1,5 su bardağı Hindistan cevizi

- 2 paket krem şanti (toz halinde satılan şantiye 1 çay bardağı süt)

SULTAN SARMASI NASIL YAPILIR?

1. Bir tencerede un, toz şeker ve kakaoyu karıştırın ve üzerine yavaşça süt ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin, koyulaşmaya ve baloncuk çıkarmaya başlayana kadar devam edin.

2. Koyulaşmaya başlayan muhallebinin içerisine tereyağı ekleyin ve tekrar karıştırın.

3. Koyulaşan ve pişen muhallebiyi ocaktan almadan önce vanilini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

4. Fırın tepsisine Hindistan cevizini yayın.

5. Muhallebiyi, Hindistan cevizinin üzerine dikkatlice yayın. Bir gün boyunca buzdolabında bekletin.

6. Bir gün bekleyen muhallebiyi 8 eşit dikdörtgen olacak şekilde kesin ve krem şantiyi tüm yüzeye yayın.

7. Bir spatula yardımıyla dikdörtgen parçaları yavaşça rulo haline getirin. Üzerine, arzuya göre Antep fıstığı serpiştirerek servis edin.


HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ