Sayfa Yükleniyor...
Gelinim Mutfakta yarışması, yeni haftaya heyecan dolu bir başlangıç yaparak ekrana lezzet dolu tariflerle geliyor. Bugünün merak konusu ise, gelinlerin ustalıkla hazırladığı enfes bir lezzet olan tiramisu şelalesi tarifi… Peki Gelinim Mutfakta tiramisu şelalesi nasıl yapılır? İşte merak edilen tiramisu şelalesi tarifi...
Gelinim Mutfakta'nın bugünkü bölümünde yapılan tiramisu şelalesi tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu ve izleyiciler Kanal D ekranlarında heyecanla bekledi. Her gün ekrana gelen yarışmada gelinler, 10 altın bileziği için mücadele etti. Gelinler arasındaki kıyasıya mücadelenin olduğu yeni bölümde tiramisu şelalesi yaparak çeyrek altın için yarıştılar. Tiramisu şelalesi nasıl yapılır? İşte tiramisu şelalesi tarifi...
Tatlı krallığının en gözde lezzetlerinden biri olan tiramisu, Gelinim Mutfakta yarışmasının son bölümünde şahane bir dönüşe imza atıyor. Evlilik yolculuğunun heyecanını ve tatlı rekabetin şenliğini bir araya getiren programın bu sezonundaki sürprizi ise tiramisu tutkunlarını mest ediyor. "Gelinim Mutfağa" yarışmacıları, bu hafta adeta bir tatlı rüyasının içine dalıyor ve tiramisunun en şaşırtıcı sunumlarını yapmak için yarışıyorlar.
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için:
- 2 tatlı kaşığı granül kahve
- 4 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı sıcak su
Kreması için:
- 4 yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 350 gram labne peyniri
- Yarım su bardağı süt
Üzeri için:*
- 4 yemek kaşığı kakao
1. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Orta boy bir kek kalıbını yağlayın ve unlayın.
2. Yumurta ve toz şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
3. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
4. Hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Piştiğini kürdan testi ile kontrol edebilirsiniz.
5. Kek pişerken, kahve ve toz şekeri sıcak suyla karıştırarak bir kahve sosu hazırlayın.
6. Pişen keki fırından çıkarıp ılınmasını bekleyin. Ilıyan keki kahve sosuyla ıslatın.
7. Yumurta sarılarını ve şekeri mikserle iyice çırpın. Labne peyniri ve sütü ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpın.
8. Keki kelepçeli bir kalıptan çıkartın ve ortadan ikiye kesin. Alt kısmını servis tabağına yerleştirin.
9. Üzerine hazırladığınız kremadan sürün ve diğer kek tabanını yerleştirin.
10. Kalan kremayı kekin üzerine sürün ve düzgünce yayın.
11. Üzerini kakao ile kaplayın.
12. Tiramisu Şelalesi'ni en az 2 saat buzdolabında dinlendirin.
HABER MERKEZİ