Gelinim Mutfakta Yeşim Tatlısı tarifi

Tatlı tutkunları, Gelinim Mutfakta'nın son bölümünde yapılan yeşim tatlısı ile yepyeni bir lezzete merhaba diyor! Gelinim Mutfakta yeşim tatlısı tarifi nasıl yapılır? İşte detaylar…


  • Oluşturulma Tarihi : 23.02.2024 15:44
  • Güncelleme Tarihi : 23.02.2024 12:44
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Gelinim Mutfakta Yeşim Tatlısı tarifi haberinin görseli

Kanal D'nin sevilen günlük programlarından biri olan Gelinim Mutfakta, 12 Mart 2018'den beri izleyicilere enfes tarifler sunuyor. 6 sezon boyunca bin 323 bölümle devam eden programın son yayınında yarışmacılar, yeşim tatlısı yaparak izleyicileri mest etti. Milyonlarca kişinin takip ettiği ve evlerinde denediği tariflerle dolu bölümler, izleyicilerin beğenisini kazanmaya devam ediyor. Son bölümde yapılan yeşim tatlısı tarifi ise merak konusu oldu. Gelinim Mutfakta yeşim tatlısı tarifi denemek isteyenler için malzemeleri ve püf noktalarını haberimizde bulabilirsiniz.

Yeşim tatlısı nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta isimli yarışma programının son bölümünde yapılan yeşim tatlısı görüntüsüyle birçok izleyiciyi kendine hayran bırakmayı başardı. Yeşim tatlısı yapımı için gerekli olan malzemelere ve tarifin püf noktalarına birlikte göz atalım.

Yeşim tatlısı malzemeleri:

Keki için:

Yumurta (3 adet)

Toz şeker (1 su bardağı)

Sıvı yağ (1 su bardağı)

Yoğurt (1 su bardağı)

6-7 dal ıspanak (püre halinde olmalı)

İrmik (1 su bardağı)

Un (2 su bardağı

Kabartma tozu (1 paket)

Vanilin (1 paket)

Şerbeti için:

Toz şeker (1 buçuk su bardağı)

Su (2 su bardağı)

Limon suyu (3-4 damla)

İç dolgusu için:

Süt (3 su bardağı)

İrmik (4 yemek kaşığı)

Krema (2 yemek kaşığı)

Hindistan cevizi (Yarım su bardağı)

Kadayıf için:

Tereyağı (1 yemek kaşığı)

Kadayıf (1 su bardağı)

Toz şeker (3 yemek kaşığı)

Yeşim tatlısı tarifi:

Öncelikle ıspanaklar kaynar suda bekletilir.

Daha sonra şoklama işlemi yapılır ve ardından püre haline getirilir.

Bir kase içerisine alınan yumurta ve şeker, köpük kıvamına gelinceye kadar çırpılır.

Üzerine sıvı yağ, yoğurt, ıspanak püresi, irmik, kabartma tozu, vanilin ve unu eklenir.

Ardından hepsi mikserle çırpılır.

Yağlanmış bir kalıba hazırlanan karışımı dökülür.

180 derece fırında 35 dakika pişirin.

Kek piştikten sonra soğuması için kenara alınır ve ardından robottan geçirilerek ufalanır.

Şerbet için su ve şekeri karıştırılıp, şeker eriyene kadar kaynatılır.

Ardından limon suyu eklenip, 10 dakika daha kaynatılır ve ardından soğumaya bırakılır.

İç dolgu için süt, irmik ve Hindistan cevizini pişirilir, daha sonra krema eklenerek karıştırılır ve soğumaya bırakın.

Tereyağı ile kadayıfı tavada kavrulduktan sonra, üzerine toz şekeri eklenerek kavurma işlemine devam edilir.

Daha sonra ocaktan alınarak, soğumaya bırakın.

Kek parçaları şerbetle ıslatılır, fincanlara yerleştirilir. Bunu yaparken boşluk bırakmaya dikkat etmelisiniz.

Boşluklara hazırlanan iç dolguyu yerleştirilir, üzerine kadayıf koyulur.

Ters çevirip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ