Sayfa Yükleniyor...
Kereviz salatası yapımı son derece basit olmasına rağmen, kereviz sevmeyenlerin bile hoşuna gidecek bir lezzete sahiptir. Sağlık açısından oldukça faydalı olan kerevizi, yoğurt ve sarımsakla birleştirerek afiyetle tüketebileceğiniz bir salata türüdür. Kereviz salatası nasıl yapılır? İşte nefis yoğurtlu kereviz salatası tarifi...
Birçok vitamin ve mineral içeren kerevizin sağlık yararları saymakla bitmiyor. Ödem söktürücü özellikleri, gut hastalığı ve romatizma gibi rahatsızlıklara karşı etkili olması, damar sağlığını desteklemesi ve kansere karşı koruyucu özellikleri bulunuyor. Eğer kerevizi pek sevmiyorsanız, size bu besini sevdirecek harika bir tarifimiz var. Sofralarınıza lezzet katacak yoğurtlu kereviz salatası tarifini deneyebilirsiniz. Peki, kereviz salatası nasıl yapılır? İşte yoğurtlu kereviz salatasının pratik yapılışı...
• 1 adet orta boy kereviz
• 1 diş sarımsak
• Yarım çay bardağı ceviz içi
• 4-5 yemek kaşığı yoğurt
• 1 tatlı kaşığı mayonez
• Tuz
Öncelikle kerevizi soyun ve rendeleyin.
Ardından rendelenmiş kerevize yoğurdu, mayonezi, ezilmiş sarımsağı ve tuzu ekleyin ardından iyice karıştırın.
Servis tabağına alın ve dilerseniz üzerini ceviz ile süsleyerek servis edin.
Elbette olur işte kereviz salatası tarifi…
Kereviz yapraklarını iyice yıkayın ve suyunu sıkarak hazırlayın. İnce doğrayarak karıştırma kabına ekleyin. Ardından yoğurdu, mayonezi ve tuzu ilave edin. İyi bir şekilde karıştırıp tabağa yerleştirin. Üzerine isteğiniz büyüklükte ceviz ekleyerek servis edin.
HABER MERKEZİ