Lezzet şahanesi menemen nasıl yapılır? En güzel menemen tarifi

Menemen, güne enerjiyle başlamanın ve sofralarınıza taptaze lezzetler katmanın en keyifli yolu. Taze sebzelerin ve yumurtaların muazzam buluşmasını tatmak için bu benzersiz menemen tarifini denemelisiniz. İşte soğanlı menemen tarifi…


  • Oluşturulma Tarihi : 29.12.2023 15:48
  • Güncelleme Tarihi : 29.12.2023 12:54
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Lezzet şahanesi menemen nasıl yapılır? En güzel menemen tarifi haberinin görseli

Lezzetli bir kahvaltının vazgeçilmezi, taze sebzelerin, baharatların ve yumurtaların eşsiz buluşmasıyla ortaya çıkan en güzel menemen, sofralara keyifli bir başlangıç yapmanın en muazzam yolu. Sıcacık bir tencerede kaynayan bu nefis karışım, kahvaltı sofralarınıza renk katarken, evinizde mis gibi bir mutfak kokusu da yaratıyor. Tartışmalara konu olan menemen soğanlı mı olur soğansız mı? sorusu kişiye göre değişkenlik gösteriyor. Benzersiz lezzetiyle damakları şenlendiren bu menemen tarifini sizler için derledik. Sizler için soğanlı menemen tarifi haberimizde…

MENEMEN MALZEMELERİ NELER?

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ½ adet soğan
  • 4 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 4 adet domates
  • 1 dal taze soğan
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

SOĞANLI MENEMEN TARİFİ

  • Zeytinyağını, yapışmaz bir tavaya alarak, ince doğranmış kuru soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Sırasıyla sivri biber ve kapya biberleri ekleyip kavurma işlemine devam edin.
  • Biberler hafif solgunlaştığında, küp küp doğranmış domatesleri ilave edin.
  • Tüm malzemelerin lezzetini buluşturmak için tencerenin kapağını kapatın ve domatesler iyice yumuşayana kadar pişirin.
  • Yaklaşık 10 dakika süreyle pişirme işlemi yeterli olacaktır.
  • En son olarak, incelikle doğranmış taze soğanları da ekleyin.
  • Soğanların rengi değişince, yumurtaları kırın ve baharatları ekleyerek karıştırın.
  • Yumurtalar iyice pişene kadar karışımı karıştırın ve ardından ocaktan alarak, sıcak sıcak servis edin.
  • Afiyet olsun!

MENEMENİN PÜF NOKTASI NEDİR?

  • Eğer biberli menemenin doyurucu lezzetini arıyorsanız ve damaklarınıza dokunsun istiyorsanız, biberleri çok ince doğramaktan kaçının. Menemeninize ekleyeceğiniz biberlerin çok ince doğranması, pişirme sürecinde tamamen erimesine neden olabilir.
  • Menemeni hazırlarken tencerenin kapağını kapatmayı unutmayın. Bu şekilde, domates, soğan ve biberler hızla yumuşayacak ve sularını salacaktır.
  • Menemeninizi tamamlamadan önce tereyağını eklemeyi unutmayın. Menemeninize katacağınız tereyağı, daha zengin bir lezzet katmanın yanı sıra özel bir tat da sağlar.

MENEMENİN İÇİNE SALÇA KONUR MU?

Menemen’e salça koymak kişinin tercihine kalmıştır.

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ