Sayfa Yükleniyor...
MasterChef Türkiye All Star’ın bu akşam yayınlanan bölümünde Haşhaşlı dondurma merak konusu oldu. Haşhaşlı dondurma nasıl yapılır sorusu her yerde aratılırken biz de sizin için araştırdık. İşte detaylar...
MasterChef Türkiye All Star’ın bu akşam yayınlanan bölümünde Haşhaş kullanılarak yaratıcı tabaklar yapılacak. Eleme adayının belirleneceği bu gecede heyecan doruktaydı. Yarışmacılar potaya girmeden önümüzdeki haftaya geçiş yapmak için ter dökerken ilk etapta yapılan haşhaştan oluşan tabaklar yarışmacıların zorlanmasına sebep oldu. İzleyiciler bu akşamki programı sabırsızlıkla beklerken aynı zamanda Haşhaşlı dondurma tarifini araştırıyor. Peki Haşhaşlı dondurma nasıl yapılır? Haşhaşlı dondurma malzemeleri nelerdir? İşte Haşhaşlı dondurma tarifi…
Pakette toz limon jölesi (200 gr)
Sıcak su ( 1 su bardağı)
Yoğurt (2 su bardağı)
Toz tatlandırıcı ( 1 yemek kaşığı)
Limon kabuğu rendesi ( 1 adet)
Toz haşhaş ( 1 yemek kaşığı)
Çilek (10 adet)
Öncelikle toz limon jölesinin üzerine sıcak suyu ekleyelim ve jçle eriyinceye kadar çırpalım. Daha sonra bir kaseye yoğurdu alalım ve üzerine toz tatlandırıcıyı ekleyelim. Toz tatlandırıcıyı ekledikten sonra çırpalım. Limon kabuğunu rendeleyip ekleyelim ve toz haşhaşı da ekledikten sonra karıştırmaya devam edelim. Son olarak jöleyi de karışıma ekledikten sonra iyice karıştıralım. Suyla çalkaladığımız plastik bardakların içinde bu karışımı dökelim. Dökerken bardaklarda dudak payı kalmasına dikkat edelim. Hazırladığımız dondurmalı bardakları derin dondurucuda bir gece bekletelim ve servis edelim. Afiyet olsun.
HABER MERKEZİ