Sayfa Yükleniyor...
Limonlu kek nasıl yapılır? Limonlu kekin sosu nasıl hazırlanır? İşte her detayı ile tadı aklınızdan çıkmayacak muhteşem limonlu kek tarifi...
Mis kokusu ile evinizi saran limonlu kek nasıl yapılır? Limonlu kekin üstüne ne dökülür? Her yerde aranan limonlu kek tarifini sizler için araştırdık. İşte hem görüntüsü hem de lezzeti ile şahane limonlu kek tarifi…
Limonlu kek tarifi
Yumurta (3 adet)
Şeker (1 su bardağı)
Süt (1 su bardağı)
Sıvı yağ (1 çay bardağı)
kabartma tozu
vanilya
Un (400-500 gram)
Limon (1 adet)
Limonlu kek nasıl yapılır?
Limonlu kek yapmak için önce yumurta ve şeker güzelce çırpılır.
Daha sonra limon kabuğu rendelenir ve iç kısmındaki su iyice sıkılır. Daha sonra yumurtaya limon suyu, süt, sıvı yağ, vanilya ve limon kabuğu rendesi ilave edilip tekrar güzelce karıştırılır.
Hazırlanan karışıma en son un ve kabartma tozu eklenir ve karıştırılır. Ardından yağlanmış kek kalıbına kekin hamuru dökülür ve 170 derece ayarlanmış fırında 40-45 dakika kadar pişirilir. Pişen keki fırından alıp üzerine dilerseniz pudra şekeri ve limon kabuğu ile süsleme yapabilirsiniz. Böylece limonlu kekiniz hazır, afiyet olsun!
Limonlu kek sosu
Limonlu keki soslu sevenler için sosunu da sizin için hazırladık. İlk etapta pudra şekerini eliyoruz, daha sonra üstüne limon suyu ve sütü de ekleyip iyice çırpıyoruz. Sosumuz istediğimiz kıvama gelince kekin üzerine dökebiliriz.
Limon suyu keki kabartır mı?
Limonlu kekinizin daha iyi kabarması için dilerseniz kekinizin karışımına birkaç damla limon suyu ilave edebilirsiniz.
HABER MERKEZİ