Sayfa Yükleniyor...
Kıbrıs tatlısı galeta unu yerine ne kullanılır? Kıbrıs tatlısı tarifi malzemeleri ve yapılışı. Kıbrıs tatlısı ne kadar dinlenmeli? İşte detaylar…
İştah açısı görüntüsü ile şerbetli tatlı sevmeyen kişilerin dahi denemekten geri kalamadığı Kıbrıs tatlısı, her geçen mutfaklarda kendine daha fazla yer bulmayı başarıyor. Bu nedenle de Kıbrıs tatlısı tarifi internet üzerinden sıklıkla araştırılıyor. Kıbrıs tatlısı tarifi malzemeleri ve Kıbrıs tatlısı tarifi yapılışı hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.
Görüntüsünün albenisine kapılarak denemeye kadar veren pek çok kişinin yüzünü güldüren Kıbrıs tatlısı, şerbetli bir tatlı olmasına rağmen hafif tatlılardan biridir. Kreması ağızda dağılan Kıbrıs tatlısı tarifi malzemeleri şu şekilde kendini gösterir:
Yumurta (3 adet)
Şeker (Yarım su bardağı)
Sıvı yağ (Yarım su bardağı)
Galeta unu (1 su bardağı)
Ceviz (1 su bardağı – Kırılmış)
Hindistan cevizi (1 su bardağı)
Kabartma tozu (1 paket)
Kıbrıs tatlısı kreması için gereken malzemeler:
Süt (1 litre)
Nişasta (1 su bardağı)
Şeker (Yarım su bardağı)
Vanilya (1 paket)
Krem şanti (1 paket)
Kıbrıs tatlısı şerbeti için gereken malzemeler:
Su (2 su bardağı)
Şeker (1 buçuk su bardağı)
Vanilya (1 paket)
Kıbrıs tatlısı tarifi yapılışı:
Kıbrıs tatlısının şerbeti soğuk olarak kullanıldığı için bu tatlının hazırlanış aşamasında ilk olarak şerbetten başlanır.
Bir tencere içerisine su ve şeker dökülür. Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirilir. Şeker ve su kaynadıktan sonra ocağın altı kısılır ve bu şekilde yaklaşık 15 dakika kadar daha kaynatılır.
Altı kapatılan şerbetin içerisine vanilya eklenerek karıştırılır ve soğuması için bir kenarda bekletilir.
Kıbrıs tatlısının kekini hazırlamak için ilk olarak derin bir kapta şeker ve yumurta güzelce çırpılır.
Kek için gereken diğer malzemeler de eklenerek, karıştırma işlemi sürdürülür.
Hazırlanan malzemeler yağlanmış fırın tepsisine dökülür. (Fırına girmesi için tepsi ya da borcam tercih edilebilir.)
Önceden 160 derecede ısıtılan fırında yaklaşık olarak 30 dakika kadar pişirilir.
Pişen kek fırından çıkarıldığında, vakit kaybetmeden üzerine soğuyan şerbet dökülür.
Kıbrıs tatlısı kreması yapılırken krem şanti dışında kalan malzemeler bir tencereye alınır. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
Kıvam alan kremanın içerisine toz krem şanti eklenir ve bir mikser yardımıyla 5 dakika kadar çırpılır.
Şerbetli kek soğuduktan sonra, üzerine hazırlanan krema sürülür.
Üzerine bol miktarda Hindistan cevizi dökülür.
Buzdolabında 2 ila 3 saat aralığında dinlendirildikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun!
Kıbrıs tatlısı yaparken un olarak galeta unu tercih edilir. Ancak evde galeta unu olmaması durumunda bayat ekmekler kurutularak robottan geçirilir. Böylelikle galeta unu yerine bayat ekmek kullanılabilir.
Kıbrıs tatlısı hazırlandıktan sonra en az 2 ila 3 saat aralığında buzdolabında dinlendirilmelidir.
HABER MERKEZİ