Tadıyla baş döndüren elmalı turta nasıl yapılır? Kıyır kıyır elmalı turta tarifi

Elmalı turtanın üzerine yumurta sürülüyor mu? Elmalı turta tarifi malzemeleri. Elmalı turta yaparken elmanın kabuğu soyulur mu? İşte detaylar…


  • Oluşturulma Tarihi : 20.12.2023 14:35
  • Güncelleme Tarihi : 20.12.2023 11:35
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Tadıyla baş döndüren elmalı turta nasıl yapılır? Kıyır kıyır elmalı turta tarifi

Hem hafif hem de çok lezzetli bir tatlı olan elmalı turta, görüntüsü ile de pek çok kişinin kalbini fethetmeyi başarıyor. Evlerde de sık sık pişirilen elmalı turtalar, kokusu ile bütün eve yayılıyor. Kıyır kıyır elmalı turta tarifi arayanlar, internet üzerinden pek çok incelemede bulunuyor. Elmalı turta malzemeleri nelerdir? Tadıyla baş döndüren elmalı turta tarifi için haberimizin devamına göz atabilirsiniz.  

Elmalı turta yaparken elmanın kabuğu soyulur mu?

Elmalı turta yapmak için temel malzemelerden biri olan elma, kabukları soyularak kullanılır.

Elmalı turtanın üzerine yumurta sürülüyor mu?

Elmalı turta yapım aşaması bittikten sonra, fırına girmeden önce üzerine yumurta sürülür. Böylelikle daha iyi kızarması sağlanır.

Elmalı turta tarifi malzemeleri nelerdir?

Elmalı tatlıları sevenlerin favorilerinden biri olan elmalı turta, hazırlanışı biraz zahmetli de olsa ortaya çıkan leziz sonuç için sıklıkla evlerde yapılıyor. Elmalı turta tarifi de bu kapsamda sıklıkla araştırılıyor. Elmalı turta yaparken ihtiyacınız olan malzemeler şu şekildedir:

Elmalı turta hamuru için gereken malzemeler:

Un (4 su bardağı)

Tereyağı (8 buçuk yemek kaşığı – Oda sıcaklığında)

Sıvı yağ (Yarım çay bardağı)

Süt (1 çay bardağı)

Toz şeker (1 kahve fincanı)

Yumurta (2 adet)

Kabartma tozu (Yarım paket)

Vanilya (1 paket)

Elmalı turta içerisinde yer alan elma püresi için gereken malzemeler:

Elma (5 adet – Rendelenmiş)

Toz şeker (1 su bardağı)

Tarçın (3 yemek kaşığı)

Elmalı turta yapımı:

Derin bir kabın içerisine rendelenen elmalar koyulur. Üzerine şeker ve tarçın eklenerek iyice karıştırılır.

Elmaların tarçın ve şeker ile harmanlanması için kenarda beklemeye alınır.

Ayrı bir kap içerisine tereyağı, sıvı yağ, süt ve yumurtalar eklenir. Birbirleri ile tamamen karışana kadar çırpılır.

Daha sonra vanilya, kabartma tozu ve un da bir araya getirilerek, bu karışımın içerisine eklenir.

Tüm malzemeler bu kapa alındığında yoğurma işlemine geçilir.

Hamur iyice yoğrulduktan sonra, buzdolabında yarım saat kadar dinlendirilir.

Dinlenen hamurdan küçük bir parça kenara ayrılır. Bu parça daha sonra üzeri için kullanılacaktır.

Kalan hamur bir merdane yardımıyla açılır.

Açılan hamur elmalı turtanın yapılacağı kalıba ya da tepsiye yerleştirilir.

Dinlendirilen elmalı harç, üzerine yayılır.

Önceden ayrılan küçük hamur parçası da açılır ve şeritler halinde kesilir.

Elmalı turtanın üzerine kafes şeklinde yerleştirilir.

Önceden 180 derecede ısıtılan fırına yerleştirilen elmalı turta yaklaşık olarak 30 ila 35 dakika kadar pişirilir.

Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökülür.

Afiyet olsun!

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ