Görüntüsü ve tadıyla kendine hayran bırakan ayva tatlısı nasıl yapılır?

Sade ayva tatlısı nasıl yapılır? Kolay ayva tatlısı tarifi. Ayva tatlısı nasıl kırmızı renk olur? İşte detaylar…


  • Oluşturulma Tarihi : 19.12.2023 13:24
  • Güncelleme Tarihi : 19.12.2023 10:24
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Görüntüsü ve tadıyla kendine hayran bırakan ayva tatlısı nasıl yapılır?

Özellikle şerbetli tatlıları meyveli sevenler için son derece lezzetli bir seçenek olan ayva tatlısı hem görüntüsü hem de tadıyla görenleri kendine hayran bırakmayı başarıyor. Bu nedenle de kolay ayva tatlısı tarifi gün içerisinde pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Sade ayva tatlısı nasıl yapılır? Birlikte inceleyelim.

Ayva tatlısı nasıl yapılır?

Pek çok kişinin severek tükettiği tatlılardan biri olan ayva tatlısı evlerde sıklıkla yapılan tatlı çeşitlerinden biridir. Ayva tatlısı yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler:

Ayva (3 adet)

Toz şeker (3 yemek kaşığı)

Çubuk tarçın (1 adet)

Karanfil (10-12 adet)

Su (Yarım su bardağı)

Ayvaların kararmaması için:

Limon (1 adet)

Su (1 litre)

Üzeri için:

Kaymak

File Antep fıstığı

Ayva tatlısı tarifi:

Derin bir kap su ile doldurulur ve bu suyun içerisine limon sıkılır.

Ayvalar iki paçaya bölünür. Çekirdek kısımları çıkarılır. Kabukları soyulur.

Çıkarılan ayva çekirdeklerini atmayın. Bu çekirdekleri ayrı bir kap içerisinde biriktirin.

Kabuğu soyulan ve çekirdekleri çıkarılan ayvalar, hazırlanan limonlu su içerisine alınır ve orada bekletilir. Bunun yapılmasının sebebi ayvaların kararmasını önlemektir.

Ayvaları pişirmek için uygun bir tencere alınır ve ayvaların orta kısımları yukarıda kalacak şekilde içerisine yerleştirilir.

Tarçın çubuğu, karanfil ve kenarda biriktirilen ayva çekirdekleri tencerenin içerisine eklenir.

Her bir ayvanın üzerine ayrı ayrı bir kahve fincanı kadar toz şeker dökülür.

Tüm bu malzemeler koyulduktan sonra üzerine su dökülür.

Tencerenin kapağı kapatılır ve su kaynayıncaya kadar orta ateşte pişirilir. Su kaynadıktan sonra tencere ocağın en küçük gözüne geçirilir ve kısık ateşte yaklaşık 1 ila 1 buçuk saat arası pişirilir.

Bu süre sonunda ayvalar rengini almış ve yumuşamışsa, ocağın altı kapatılır.

Tencereden ayrı bir kaba alınan ayvalar, 3-4 saat kadar dinlendirilir.

Servis ederken, kalan şerbet ayvaların üzerine gezdirilir.

İsteğe göre kaymak ve Antep fıstığı ile üzeri süslenir.

Afiyet olsun!

Ayva tatlısı nasıl kırmızı renk olur?

Ayva tatlısı yaptığınızda renginin kırmızı olmasını istiyorsanız, içerisine bir miktar lohusa şekeri ya da vişne suyu koyarak pişirebilirsiniz. Bu sayede rengi kırmızı olacaktır.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ