Sayfa Yükleniyor...
İçinde bulunduğumuz yılı geride bırakırken, yeni yıla lezzetli bir başlangıç yapmak için menü hazırlıkları başladı! Yılbaşı sofralarını süsleyecek enfes lezzetler. İşte yeni yılda yapabileceğiniz menüler…
“Yeni yıla nasıl girerseniz, bütün bir yıl öyle geçer.” cümlesini daha önce kaç kere duyduğunuzu bir düşünün. Bu sorunun cevabı, her yıl olarak verilse hiçbirimiz şaşırmayız herhalde. Bu cümleden hareketle yeni bir yıla gün saymaya başladığımız şu günlerde, yılbaşı konseptinizi zenginleştirecek bir içerikle karşınızdayız. Özellikle yılbaşını evde kutlayacakları yakından ilgilendiren bu yazımızda, yeni yıla girerken yapabileceğiniz menü seçenekleri hakkında bir derleme hazırladık. Hem sizi hem de misafirlerinizi daha adı geçtiği anda kendine hayran bırakmaya aday yılbaşı menülerine birlikte göz atalım.
Yılbaşı sofralarında yer alacak genel meze listesi: pancar salatası, babagannuş, Rus salatası, haydari, havuç tarator, çiğköfte, şakşuka, salata çeşitleri, cevizli kuru domates, avakado ezmesi, acılı ezme, fava, yoğurtlu kuru patlıcan, atom, kabak tarator, köz biber ve turşu, coleslow, piyaz, deniz börülcesi, domatesli zeytin, sarımsaklı midye, falafel, pastırmalı humus, yoğurtlu kereviz.
Yılbaşı sofralarını süsleyecek kurabiye ve tatlı listesi: Bal kabaklı cheescake, tiramisu, havuçlu tarçınlı kurabiye, Kıbrıs tatlısı, incir dolma, elmalı tart, krem brule, yeni yıl kurabiyesi (Ginger Bread), zencefilli kurabiye, çikolatalı sufle, ıslak kek, magnolia, fındıklı bademli bicotti, pavlova, meyveli kap, kozalak pasta, kış dondurması rokoko, brownie, tombala kurabiye, kardan adam pastası, cupcake.
MENÜ 1
Başlangıç:
Bal kabağı çorbası
Ara sıcak:
Patates kroket
Kuru patlıcan dolması
Ana yemek:
Fırında hindi
Pirinç pilavı
Tatlı:
Çikolatalı sufle
MENÜ 2
Başlangıç:
Közlenmiş domates çorbası
Ara sıcak:
Mantarlı karides
Fırında patates
Ana yemek:
Sebzeli arpa şehriye pilavı
Bonfile
Tatlı:
Bal kabaklı cheescake
MENÜ 3
Başlangıç:
Fransız usulü soğan çorbası
Ara sıcak:
Paçanga böreği
Patlıcan sarma
Ana yemek:
Kestaneli bulgur pilavı
Izgara et
Tatlı:
Krem brule
MENÜ 4
Başlangıç:
Brokoli çorbası
Ara sıcak:
Köz biber kızartması
Mantar graten
Ana yemek:
Patates püresi
Pirzola
Tatlı:
Böğürtlen soslu panna cotta
MENÜ 5
Başlangıç:
Sütlü mantar çorbası
Ara sıcak:
İçli köfte
Yaprak sarma
Ana yemek:
Fırında makarna
Tavuk piccata
Tatlı:
Profiterol
GURBET YAVUKLU