Vejetaryenler için birbirinden lezzetli 10 yılbaşı yemeği önerisi

Yılbaşı gecenize tat katacak birbirinden lezzetli vejetaryen tarifler ile yeni yıla enfes bir başlangıç yapmaya hazır olun! İşte sizin için listelediğimiz 10 vejetaryen yılbaşı yemeği…


  • Oluşturulma Tarihi : 31.12.2023 07:30
  • Güncelleme Tarihi : 31.12.2023 04:30
  • Kaynak : GURBET YAVUKLU
Vejetaryenler için birbirinden lezzetli 10 yılbaşı yemeği önerisi

Yılbaşı akşamı kurulan sofralarda herkesin damak zevkine ve beslenme alışkanlıklarına uygun olarak hazırlayabileceği birçok yemek bulunuyor. Yeni yıla lezzetli bir başlangıç yapmak isteyen kişiler, saatler öncesinden menülerini hazırlamaya başlıyor. Vejetaryen beslenme türünü benimseyen kişiler için hazırladığımız bu haberimizde, birbirinden lezzetli 10 yemek öneri bulabilirsiniz. Şimdiden mutlu ve lezzetli yıllar dileriz!

Tadına doyamayacağınız 10 vejetaryen lezzet

Vejetaryen tarifler her geçen gün ürün çeşitliliğini artıyor ve bu sayede birbirinden farklı ve lezzetli tarifler, bu mutfakta yerini alıyor. Deneyen herkesin tadı aklında gelen vejetaryen yemek önerilerimize birlikte göz atalım.

Vejetaryen lazanya

Ağızda dağılan lazanya lezzeti, vejetaryenlerin da en sevdiği davet yemeklerinden biri. İçerisinde; patates, soğan, patlıcan, çarliston biber, kapya biber, havuç, mantar ve domates olan vejetaryen lazanya, yılbaşında et yemek istemeyen kişiler için son derece lezzetli bir seçenek olarak kendini gösteriyor.

Vejetaryen köfte

7’den 70’e pek çok kişinin favori yemeklerinden biri olan köfteyi, vejetaryen şekilde hazırlamak çok kolay! İçerisinde; mercimek köfte, nohut, kapya biber, un ve çeşitli baharatların yer aldığı tarif, yılbaşında vejetaryen kişilerin favorisi olmaya aday!

Ratatuy

“Domates, biber, patlıcaan!” diyerek Barış Manço’yu andıktan sonra, yanına biraz da kabak ekliyoruz. Leziz bir ratatuy yapmak için ihtiyacınız olan ana malzemeler işte bu kadar. Üzerine ekleyeceğiniz domates sos için ise birkaç domates, soğan, sarımsak ve bibere ihtiyacınız var. Ağızda dağılan sebzelerin hayali bile şimdiden iştahımızı açmaya başladı.

Mantar dolması

Hem sağlıklı hem de çok lezzetli! Mantar dolması ile yılbaşınız daha da unutulmayacak bir hal alacak. Bu eşsiz lezzet için ihtiyacınız olan malzemeler; mantar, soğan, sarımsak, domates, yeşil biber, dolmalık biber, patlıcan, maydanoz, limon suyu ve çeşitli baharatlar. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun!

Enginar salatası

Tam bir karaciğer dostu olan enginar, enfes tadı ile girdiği her yemeğin lezzetini artırmayı başarıyor. Salata olarak da sıklıkla yapılan enginar, yılbaşı sofralarında sıklıkla kendine yer buluyor. Enginar salatası yaparken kullanacağınız diğer malzemeler; dereotu, maydanoz, garnitür, köz kırmızı biber, kornişon turşu ve mısır olarak kendini gösteriyor.

Sebze kebabı

Bu kebap hem çok hafif hem de çok sağlıklı! Domates salçası, zeytinyağı, kekik ve tuz karşımı sos ile havuç, kabak, patates ve biberleri buluşturan bu efsane kebap, altına serilen yoğurt ile tam bir lezzet şöleni vadediyor.

Beşamel soslu karnabahar

Karnabaharı sevmeyen kişileri dahi kendine hayran bırakma konusunda iddialı bir tarih olan beşamel soslu karnabahar hem yapımının kolaylığı hem de yumuşacık dokusu ile oldukça lezzetli bir tarif. Görüntüsünün albenisini hiç söylemiyoruz bile!

Girit usulü kabak

Eğer söz konusu vejetaryen bir sofra ise ve üstelik bu sofra yılbaşı içim kurulmuşsa, orada kabak olmadan olmaz! Ege’nin meşhur lezzetlerinden biri olan Girit usulü kabak, ince dilimleri ile masanız sizden sonraki zarafet simgesi olacak!

Zeytinyağlı iç bakla

Bakla ile zeytinyağı ikilisinin bir araya gelip de lezzetsiz bir yemek ortaya çıkarma ihtimali sizce var mı? Soruyoruz, çünkü bizce hiç yok! Hazırlaması son derece kolay olan ve az malzeme ile maksimum lezzet sunan bu yemek, yılbaşı sofranızda sohbetlerinize de tat katacak.

Her ne kadar adı salata olsa da son derece doyurucu olan arpa şehriye salatası, bir kere deneyen herkesin bin defa daha tatmak istediği bir salata olarak kendini gösteriyor. Mısır, dereotu, turşu, kapya biber ve damak zevkinize göre daha nice malzeme ekleyebileceğiniz bu lezzeti, yılbaşı akşamı kaşık kaşık yemek isteyeceksiniz.  

GURBET YAVUKLU

Yazarımız Kim ?

GURBET YAVUKLU