Sevilen lezzet çökertme kebabı nasıl yapılır? Çökertme kebabının yanına ne gider?

Çökertme kebabı patatesi nasıl doğranır? Tavuklu çökertme kebabı. Çökertme kebabı hangi ilimize aittir? İşte detaylar…


  • Oluşturulma Tarihi : 20.12.2023 12:37
  • Güncelleme Tarihi : 20.12.2023 09:37
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Sevilen lezzet çökertme kebabı nasıl yapılır? Çökertme kebabının yanına ne gider?

Sofraların en görkemli ve lezzetleri yemeklerinden biri olan çökertme kebabı, ülkemizin dört bir tarafında severek tüketiliyor. Çökertme kebabı nasıl yapılır? Özellikle akşam yemeklerinin gözdelerinden biri olan çökertme kebabı, 7’den 70’e hemen herkesin damak tadına hitap etmeyi başarıyor. Çökertme kebabı hangi ilimize aittir? Çökertme kebabı ile ilgili bilgilere, haberimizin devamında ulaşabilirsiniz.

Çökertme kebabı hangi ilimize aittir?

Lezzeti ile deneyenleri kendine hayran bırakmayı başaran ünlü çökertme kebabı, Muğla’nın Bodrum ve Milas bölgelerine ait bir yemektir.

Çökertme kebabının yanına ne gider?

Menüde çökertme kebabı varsa yanında en iyi giden yemeklerden biri pirinç pilavıdır. Bununla birlikte en sevilen mezelerden biri olan şakşuka da sıklıkla bu kebabın yanında tercih edilir. Çeşitli yeşilliklerle hazırlanan salatalar da çökertme kebabının yanında tercih edilen ürünlerden biri olarak kendini gösterir.

Çökertme kebabı patatesi nasıl doğranır?

Çökertme kebabında kullanılan patatesler, ince dilimler halinde kesilir. Şekil olarak ise kibrit şekli verilir. Bunun için bir aparat da kullanılabilir. İsteğe göre patatesler rendenin kalın tarafıyla rendelenebilir.

Çökertme kebabı nasıl yapılır?

Görüntüsü ile ilk bakışta insanı kendine çekmeyi başaran çökertme kebabını yaparken ihtiyacınız olan malzemeler şu şekildedir:

Eti için:

Dana kontrfile (300 gram)

Sıvı yağ (2 yemek kaşığı)

Tuz (Yarım çay kaşığı)

Karabiber (Yarım çay kaşığı)

Eti marine etmek için:

Soğan (1 adet – Rendelenmiş)

Zeytinyağı (Yarım çay bardağı)

Tuz (1 tatlı kaşığı)

Kimyon (1 çay kaşığı)

Karabiber (1 çay kaşığı)

Süt (Yarım su bardağı)

Soda (1 su bardağı)

Tereyağı (1 yemek kaşığı)

Patates için:

Patates (2 adet – Orta boy)

Ayçiçek yağı (1 buçuk su bardağı)

Domates sosu için:

Tereyağı (2 yemek kaşığı)

Pul biber (1 tatlı kaşığı)

Domates (1 adet – Rendelenmiş)

Servis için:

Sarımsaklı yoğurt (4 yemek kaşığı)

Çökertme kebabı yapımı:

Kullanılacak olan et, yağlı kısımlarından arındırılır. Uzun ve ince şeritler halinde kesilir.

Marine işlemi için gereken malzemelerin tümü derin bir kabın içerisine alınır ve karıştırılır.

İçerisine etler de eklenerek, üzeri streç film ile kapatılır ve 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakılır.

Patateslerin kabuğu soyulur ve kibrit büyüklüğünde olacak şekilde kesilir.

Bol suyla yıkanır ve bir kağıt havlu yardımıyla kurulanır.

Tencerede yağ kızdırılır ve patatesler kızgın yağda pişirilir.

Tencereden alınan patateslerin yağı, kağıt havlu kullanılarak çekilir.

Bir tavanın içerisine az miktarda yağ eklenir ve kızdırılır. Yağ kızdırıldıktan sonra tereyağı da eklenir ve etler bu tavada pişirilir. Renk alan etlere karabiber ve tuz da eklenir. Daha sonra ocaktan alınır.

Farklı bir tavada domates sosu hazırlamak için tereyağı kızdırılır. Üzerine pul biber ve rende domates eklenir. Yaklaşık 10 dakika pişirilir.

Servis için ilk önce patatesler tabağa yerleştirilir ve sarımsaklı yoğurt dökülür. Üzerine etler dizilir. Domates sos da üzerine dökülür.

Afiyet olsun!

Tavuklu çökertme kebabı yapılır mı?

Çökertme kebabı yaparken et yerine tavuk da kullanılabilir. Bunun için tavuğun göğüs kısmı kullanılır.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ