Sayısız proteine sahip orman kebabı nasıl yapılır? İşte Orman kebabı tarifi

Türk mutfağının ün salan kebabı olan orman kebabı nasıl yapılır? Fırında orman kebabı. İşte sofralara destan orman kebabı tarifi


  • Oluşturulma Tarihi : 19.12.2023 16:11
  • Güncelleme Tarihi : 19.12.2023 13:17
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Sayısız proteine sahip orman kebabı nasıl yapılır? İşte Orman kebabı tarifi haberinin görseli

Bolu’da doğan ve saray mutfağından günümüze uzanan kuzu etinin başrol üstlendiği orman kebabı mutfaktan çıkamayan birçok insan tarafından merak konusu oldu. Bu bağlamda sofralara anlam katan eşsiz lezzet orman kebabı nasıl yapılır? İşte yapılışı zahmetli ama yemesi lezzetli olan orman kebabı tarifi

ORMAN KEBABI TARİFİ MALZEMELERİ

Kuzu kuşbaşı eti (500 gram)

Soğan ( 2 adet orta boy)

Havuç ( 2 adet)

Patates (2 adet)

Salça ( 1 yemek kaşığı)

Tereyağı ( 2 yemek kaşığı)

Un ( 2 yemek kaşığı)

Zeytinyağı ( 3 yemek kaşığı)

Bezelye ( 1 kase/konserve)

Tuz (  çay kaşığı)

Karabiber, kekik

ORMAN KEBABI NASIL YAPILIR?

Öncelikle kuşbaşı etleri, zeytinyağı ve unu derin bir kasede harmanlayalım. Daha sonra zeytinyağlı tavada kavuralım ve etler suyunu çekince bir tabağa alalım.

Sırası ile soğan, havuç ve patatesleri kavuralım. Ardından tabağa ayırdığımız etleri salça ve terayağı ile kavuralım. Üzerine sıcak su ekleyelim. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra etler yumuşayana kadar pişirelim. Yumuşayan etlerin üzerine bezelyeleri ekleyelim. Son olarak kavurduğumuz kekikleri yemeğin üzerinde gezdirelim ve ocağın altını kapatalım. Afiyet olsun.

FIRINDA ORMAN KEBABI MALZEMELERİ

Kuzu eti (250 gram)

Soğan (1 adet)

Sivri biber (2 adet)

Kapya biber (1 adet)

Domates (2 adet)

Bbier salçası ( yarım yemek kaşığı)

Bezelye (  1 küçük kase)

Havuç ( 1 adet)

Tuz, karabiber

Su ( 2 su bardağı)

Zeytinyağı (3 yemek kaşığı)

FIRINDA ORMAN KEBABI NASIL YAPILIR?

Öncelikle kuzu etini bir düdüklü yardımı ile üzerine su ekleyerek haşlayalım. Düdükten ses çıktıktan sonra 20 dakika haşlamanız yeterli olacaktır. Bu sırada bir tencerede bezelyeleri de haşlayalım.

Et ve bezelye haşlanırken bir yandan soğanları, havuçları, domatesleri ve biberleri doğrayalım. Haşlanmaya yakın olan bezelyelerin içine havuçları atıp haşlanan bezelye ve havuçları daha sonra süzelim. Haşlanan etin üzerine zeytinyağı döküp kavuralım. Etler kavrulunca soğan biber ve salçayı üzerine ekleyerek kavurmaya devam edelim. Domatesleri ve et suyunu da ekleyip pişirelim. Son olara tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Orman kebabımız fırına girmeye hazır. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

ORMAN KEBABI HANGİ ŞEHRİN?

Makalemizin başında belirttiğimiz gibi orman kebabı bolu yöresine ait olmakla birlikte Osmanlı döneminden günümüze kadar uzanmaktadır.

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ