- Lezzet
- 13.04.2025 12:53
Cheesecake nasıl yapılır? En bilinen ve lezzetli cheesecake tarifleri hangileri? İşte lezzeti ile aklınızdan çıkmayacak muhteşem cheesecake tarifi…
Günümüzde en sevilen tatlılar arasında ilk akla gelenlerden olan cheesecakein pek çok farklı tarifi bulunuyor. Bunlardan bazıları san sebastian cheesecake ve frambuazlı cheesecake gibi. Bu tatlının tarifi sıkça araştırılıyor. Özellikle frambuazlı cheesecake tarifi ve limonlu cheesecake tarifi en çok araştırılanları arasında. Biz de sizin tadı damağınızda kalacak limonlu cheesecake tarifi hazırladık. İşte muhteşem cheesecake tarifi…
Limonlu Cheesecake Tarifi
Cheesecake Tabanı için;
Yulaflı bisküvi (100 gr)
Tereyağı (50 gr)
Fındık (Yarım su bardağı)
Kreması için;
Labne peyniri (400 gr)
Toz şeker (1 su bardağı)
Vanilya (1 paket)
Yumurta (2 adet)
1 paket krema (200 ml)
Un (3 yemek kaşığı)
Limon kabuğu rendesi (1 adet)
Limon sosu için;
Su (1 su bardağı)
Nişasta (1 yemek kaşığı)
Toz şeker (5 yemek kaşığı)
Limon suyu (1 adet)
Limon kabuğu rendesi (1 adet)
Zerdeçal (Çay kaşığının ucuyla)
Limonlu Cheesecake Yapılışı
Limonlu Cheesecake yapmak için öncelikle cheesecakekin tabanı için bisküvileri ve fındığı robottan geçirelim. Un gibi olana kadar devam edelim.
Sonra fındıklı bisküvileri uygun bir kaba alalım, üzerine eritilmiş tereyağını ilave dip karıştıralım.
Kelepçeli bir fırın kabının tabanına pişirme kağıdı koyalım ve fazlasını keselim.
Daha sonra kum haline getirdiğimiz bisküvilerimizi yerleştirip iyice yerleştirelim.
Krema aşaması için karıştırma kabına labne peyniri koyup mikser yardımı ile iyice çırpalım.
Ardından sıvı kremayı da ekleyelim.
Toz şeker, un, yumurta, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyelip bütün malzemeleri iyice karıştıralım.
Kremayı bisküvilerin üzerine yerleştirelim. Daha sonra önceden ısıtılmış fırında (160°C) alt üst fansız ayarı ile 1 saate yakın pişirelim. Pişirme işleminden sonra fırının kapağını yarım şekilde açık bırakalım ve 1 saat kadar dinlendirelim.
Sıra limon sosunda. Bunun için tencereye su, şeker, nişasta ve limon suyunu ilave edip karıştıralım.
Malzemeler iyice bütünleştikten sonra renk vermesi için zerdeçal kullanalım. Gelinen son aşamada limon kabuğunu da ilave edip karıştıralım ve sosun pişmesi için bekleyelim. Limonlu sos koyu bir kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp soğuması için bırakalım. Üzerinin kabuk kabuk olmaması için arada bir karıştırmayı unutmayalım. Sosu tatlının üzerine ekleyip gezdirelim ve 1 gece dinlendirelim. Tatlınız hazır afiyet olsun.
Kremasız cheesecake olur mu?
Eğer isterseniz elbette kremasız cheesecake yapabilirsiniz.
Cheesecake hangi ülkenin meşhur tatlısıdır?
Son zamanların en popüler tatlısı cheesecake, Yunanistan'ın Samos adasından çıkmış bir tatlıdır.