Sayfa Yükleniyor...
20 Aralık Çarşamba günü Gelinim Mutfakta yarışında tanıtılan günün lezzeti Trileçe oldu. Trileçe tarifi, sütlü tatlı sevenlerin not defterinde bulunan bir öneri olarak sunuldu. 20 Aralık Çarşamba günkü Gelinim Mutfakta’da görev, Trileçe tarifini içeriyor. Trileçe malzemeleri de programda gösterildi. Peki, trileçe nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta'da tanıtılan Trileçe tarifi...
20 Aralık 2023'te Gelinim Mutfakta programında Trileçe tatlısı yapıldı! Son dönemin en popüler tatlılarından biri olan, pastanelerin favori lezzetini evde denemek isteyenler için bu tarif tam da aradığınız şey olabilir! Trileçe nasıl yapılır, trileçe malzemeleri nelerdir, gibi birçok sorunun cevabı burada. Bu yazımızda Gelinim Mutfakta'da Trileçe hakkında merak edilen her şeyi bulabilirsiniz. İşte trileçe tatlısı tarifi…
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilin
1 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı Hindistan cevizi
Fırını 180 dereceye ısıtın. Yumurta ve şekeri bir kaba koyun, mikserle iyice çırpın. Ardından un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip karıştırın.
Elde ettiğiniz karışımı yağlanmış bir tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Kürdan testiyle kekin içini kontrol edin.
Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve biraz soğumasını bekleyin. Soğuyan kekin üstüne bir çatal kullanarak delikler açın.
Süt karışımı için sütü, kremayı ve şekeri bir kâsede iyice karıştırın. Bu karışımı kekin üzerine dökün.
Karışımın kekin her tarafına eşit şekilde yayılması için bir süre bekleyin. Kek sütü tamamen çekene kadar buzdolabında soğumaya bırakın.
Trileçe iyice soğuduğunda üzerine Hindistan cevizi serpip dilimleyerek servis edin. Deneyen herkese afiyet olsun.
1930'lardan itibaren Meksika'da popüler hale gelen ve dünya genelinde tanınan bir sütlü tatlı olan Trileçe, adını İspanyolca'da "üç" ve "süt" anlamına gelen "tres" ve "leches" kelimelerinden alır.
HABER MERKEZİ