Sayfa Yükleniyor...
Kadınbudu köfteye soğan konur mu? Kadınbudu köfte tarifi. Kadınbudu köftenin dağılmaması için ne yapmak lazım? İşte detaylar…
Sofraların baş tacı yemeklerinden biri olan ve pek çok evde sıklıkla yapılan kadınbudu köfte, iştah açan kokusu ve lezzetli tadı ile adından söz ettirmeyi başarıyor. Kadınbudu köfte nasıl yapılır? Gereken malzemeler ve püf noktaları. Kadınbudu köftenin dağılmaması için ne yapmak lazım? Kadınbudu köfte tarifi yapmak için ihtiyacınız olan bilgilere, haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.
100 gramlık bir kadınbudu köftenin sahip olduğu kalori miktarı 253’tür. Bu yemeğin bir porsiyonun genellikle 160 gram bulunur. 160 gramlık kadınbudu köftenin içerisinde 405 kalori vardır.
Kadınbudu köfte yapan kişilerin en zorlandığı işlem köftenin dağılmasını engellemek olarak kendini gösterir. Kadınbudu köftenin dağılmaması için yapılması gereken şey köfte harcını yoğururken içerisine bir miktar su eklemektir. Su sayesinde harç içerisinde yer alan malzemeler, birbirine kuvvetli bir şekilde tutunur.
Kadınbudu köfte yaparken malzemeler içerinde kuru soğan da yer alır.
Hem görüntüsü hem de lezzeti ile pek ok insanın severek tükettiği kadınbudu köfte, özellikle akşam yemeklerinin en sevilen tatlarından biridir. Kadınbudu köfte yapmak için gereken malzemeler şu şekildedir:
Köftesi için gereken malzemeler:
Köftelik kıyma (600 gram – Az yağlı)
Kuru soğan (1 adet – Büyük)
Pirinç (1 kahve fincanı)
Kimyon (1 çay kaşığı)
Karabiber (Yarım çay kaşığı)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Köfteleri kaplamak için gereken malzemeler:
Galeta unu (Yarım çay bardağı)
Buğday unu (Yarım çay bardağı)
Yumurta (1 adet)
Köfteyi kızartmak için gereken malzemeler:
Ayçiçek yağı (2-3 su bardağı)
Kadınbudu köfte tarifi:
600 gram köftelik kıyma iki eş paçaya bölünür.
Uygun bir tavaya 2 ya da 3 yemek kaşığı su ile birlikte bir parça kıyma alınır ve kavurma işlemi gerçekleştirilir.
Kıyma yaklaşık olarak 1 dakika kavrulur.
Başka bir tencere içerisinde pirinç az miktarda haşlanır.
Derin bir yoğurma kabı içerisine soğuyan kıyma, yarısı dışarda bekleyen çiğ kıyma ve suyu süzülen pirinç alınır.
Üzerine yumurta ve baharatlar eklenir.
Tüm bu malzemeler iyice karışına kadar güzelce yoğrulur.
Kendini çekmesi ve dinlenmesi için minimum 2 saat buzdolabında bekletilir.
Pişirme işlemi için derin bir kızartma tenceresi içerisine sıvı yağ koyulur.
Buğday unu ve galeta unu bir kapta karıştırılır.
Köfteler bu karışıma batırılır.
Son olarak da yumurtaya batırılan köfteler, kızgın yağda kızartılır.
Her tarafı eşit miktarda piştiğinde, ocaktan alınır.
Afiyet olsun!
HABER MERKEZİ