Hira tatlısı nasıl yapılır? Lezzetli hira tatlısı tarifi...

Lezzeti akıldan çıkmayan hira tatlısı nasıl yapılır? İşte hem pratik hem de lezzetli hira tatlısı tarifi...


  • Oluşturulma Tarihi : 21.12.2023 13:50
  • Güncelleme Tarihi : 21.12.2023 10:50
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Hira tatlısı nasıl yapılır? Lezzetli hira tatlısı tarifi...

Hem yapımı hem de tadı ile gönüllerde taht kurmuş hira tatlısı tarifi çok merak ediliyor. Hira tatlısı yapılışı son zamanlarda her yerde araştırılıyor. Peki bu kadar sevilen ve her yerde tarifi araştırılan hira tatlısı nasıl yapılır? Biz de sizin için lezzetli ve pratik hira tatlısını araştırdık ve tarifini hazırladık. İşte muhteşem tadı ve görüntüsü ile damakta tat bırakan hira tatlısı tarifi…

Hira tatlısı malzemeleri

Yoğurt (Yarım su bardağı)

Sıvı yağ (Yarım su bardağı)

Yumurta (1 adet)

Vanilya (1 paket)

Kabartma tozu (1 paket)

İrmik (1 su bardağı)

Un (1,5 su bardağı)

Portakal kabuğu rendesi (1 adet)

Hira tatlısının şerbeti için;

Toz şeker (2 su bardağı)

Su (2 su bardağı)

Hira tatlısı nasıl yapılır?

Hira tatlısının şerbeti için uygun bir tencere seçip şeker ve suyu bu tencereye koyalım. Kaşık yardımı ile şeker eriyene kadar karıştırmayı sürdürelim. Daha sonra hamuruna geçmemiz gerek. Bunun için yoğurma kabına yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu koyup mikser yardımı ile iyice çırpalım. Bundan sonraki aşamada vanilya, kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi, un ve irmiği de yoğurma kabına alıp tatlının hamurunu yoğurmaya başlayalım. Bu aşamada hafif ele yapışan bir hamur oluşturmamız gerek. Tatlının hamurundan ufak ufak parçalar alıp yuvarlayalım. Ellerimizle şekil verdiğimiz hamur parçalarını irmiğe bulayalım. Parçaları fırın tepsisine alalım. Hazırladığımız hamurun tamamı bitene kadar bu işlemi sürdürelim. Hira tatlılarını 170 derece fırında ortalama 25 dakika pişirelim. Pişen tatlıları fırından alıp uygun bir kaba aktaralım. Henüz sıcak olan hira tatlımızın üzerine soğumuş şerbeti dökelim ve hira tatlımız şerbeti çekinceye kadar bir kenarda dinlendirelim. Şerbetini iyice çektikten sonra hira tatlınızı yiyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Hira tatlısı neden sert olur?

Hira tatlısının sert olmasının sebebi irmik ile unu karışıma beraber ilave etmek. Bunu önlemek için önce irmiği koyup 5 dakika karıştırmalı daha sonra unu ilave etmelisiniz.

Hira tatlısı hangi yöreye ait?

Hira tatlısı Tokat yöresine ait bir tatlı olarak karşımıza çıkar.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ