Sayfa Yükleniyor...
Köri soslu tavuk nasıl yapılır? Köri tavuğa ne zaman konur? İşte detaylar...
Birçok seveni olan ve tarifi merak edilen köri soslu tavuk tarifi için araştırma yaptık. Köri soslu tavuk için en çok sorulan sorular arasında köri tavuğa ne zaman konur?, Köri soslu tavuğa hangi baharatlar konur? gibi sorular var. İşte detaylı anlattığımız muhteşem köri soslu tavuk tarifi…
Köri soslu tavuk nasıl yapılır?
Tavuk göğsü (2 adet)
Sıvı yağ (2 yemek kaşığı)
köri soslu tavuk için sos;
Tereyağı (2 yemek kaşığı)
Un (1 yemek kaşığı)
Süt (2 su bardağı)
Su (Yarım su bardağı)
Köri (1 tatlı kaşığı)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Karabiber (1 tatlı kaşığı)
Üzeri için;
Maydanoz (1 avuç)
Köri soslu tavuk tarifi
Köri soslu tavuk için önce sıvı yağını tavada kızdırın ve daha sonra doğranan tavuklarınızı suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirmeye başlayın. Eğer seviyorsanız tavuklardan sonra mantar da ilave edebilirsiniz. Köri sosunu hazırlamak için farklı bir tava alın ve burada tereyağını eritmeye başlayın. Daha sonra unu da ilave edin. Kavurmaya devam edin. Un kavrulduktan sonra sütü de ilave edip hızlıca karıştırın. Bu işlem topaklanmayı engelleyecek. Daha sonra ise suyu, karabiberi ve tuzu ilave edip güzelce karıştırmaya başlayın. Kısık ateşte sosunuzu koyu bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Ardından sosunuzu tavuklara ilave edip karıştırın. Gelinen son aşamada maydanozları da ekleyip servis için hazırlayın. Eğer çok beklerseniz sos koyu bir kıvam alır. Beklemeden tüketmeniz daha iyi olacaktır. Afiyet olsun.
HABER MERKEZİ