Mantar sote nasıl yapılır? Mantar sotenin yanına en iyi ne gider?

Mantar sote nasıl yapılır? Tavuklu mantar sote tarifi. Mantarın dış kabuğu soyulur mu? İşte detaylar…


  • Oluşturulma Tarihi : 22.12.2023 15:56
  • Güncelleme Tarihi : 22.12.2023 12:56
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Mantar sote nasıl yapılır? Mantar sotenin yanına en iyi ne gider?

Akşam yemeklerinin en sevilen lezzetlerinden biri olan mantar sote, özellikle mantar tüketmeyi seven insanların favori yemeklerinden biri olarak kendini gösteriyor. Bu nedenle sıklıkla tarifi araştırılıyor. Mantar sote nasıl yapılır? Tavuklu mantar sote tarifi. Mantar sotenin yanına ne gider? Konuya ilişkin bilgileri, haberimizin devamında sizin için derledik.

mantar sote

Mantar sote nasıl yapılır?

Pek çok kişinin severek tükettiği yemeklerden biri olan mantar sote tarifi için gerekli olan malzemeler:

Soğan (2 adet – Orta boy)

Yeşil biber (3 adet)

Sarımsak (3 diş)

Domates (3 adet)

Kültür mantarı (500 gram)

Sıvı yağ (3 ya da 4 yemek kaşığı)

Domates salçası (1 yemek kaşığı)

Pul biber (1 çay kaşığı)

Tuz (1 çay kaşığı)

Maydanoz (1 tutam)

Mantar sote yapımı:

Soğanlar yemeklik olacak şekilde doğranır.

Sarımsaklar ve yeşil biberler küçük küçük doğranır.

Kabukları soyulan domatesler de küp küp olacak şekilde doğranır.

Temizlenen ve kabukları soyulan mantarlar, ince dilimler halinde kesilir.

Mantar sote için uygun bir tencere ocağa alınır, içerisine sıvı yağ koyulur.

Ardından önceden doğranarak hazırlanan soğan, sarımsak ve biberler içerisine eklenir.

Birkaç dakika boyunca ara ara karıştırılarak, kavrulur.

Kavrulan malzemelerin içerisine salça ve pul biber koyulur ve kavurma işlemi sürdürülür.

Dilimlenen mantarlar da içerisine eklenir ve karıştırılır.

Mantarlar kendi suyunu salıp, daha sonra bu suyu çekinceye kadar pişirme işlemi sürdürülür.

Pişme işlemi sırasında malzemeleri karıştırmak son derece önemlidir.

Mantarlardan sonra domatesler ve tuz da eklenir.

Domatesler suyunu çekene kadar pişirme işlemi sürdürülür.

Sıcak bir şekilde servis edilir.

Afiyet olsun!

Mantarın dış kabuğu soyulur mu?

Mantarlar tüketilmeden önce dış kabuğu soyulur. Bunun için mantarın sapı koparılır ve dış yüzeyindeki zarımsı doku soyulur.

Mantar sotenin yanına en iyi ne gider?

Mantar sotenin yanında sıklıkla tüketilen ve çok yakışan bazı lezzetler vardır. Bunların başında; pirinç pilavı, cacık, salata, ızgara etler ve çorba gelir.

tavuklu mantar sote

Tavuklu mantar sote nasıl yapılır?

Mantar soteyi tavuklu hazırlamak isteyen kişilerin, bu tarif için ihtiyaç duyacağı malzemeler şu şekildedir:

Kültür mantarı (1 paket)

Tavuk göğsü (1 adet)

Kekik (1 çay kaşığı)

Sıcak su (Yarım çay bardağı)

Sıvı yağ (3 yemek kaşığı)

Soğan (1 adet – Büyük)

Yeşil biber (2 adet)

Kapya biber (2 adet)

Sarımsak (2 diş)

Domates (2 adet)

Biber salçası (1 tatlı kaşığı)

Küp şeker (1 Adet)

Tuz (1 tatlı kaşığı)

Kekik (1 çay kaşığı)

Karabiber (1 çay kaşığı)

Kimyon (Yarım çay kaşığı)

Sıcak su (1 su bardağı)

Tavuklu mantar sote yapımı:

Tavuk göğsü küp küp olacak şekilde doğranır. Ilık su ve kekik ile birlikte haşlanır.

Haşlanan tavuk suyunu çekince, üzerine bir miktar yağ eklenir ve karıştırılır.

İçerisine önce soğan, daha sonra da biber ve salça eklenir.

Karıştırırken tavukları ezmemeye dikkat edilmelidir.

Domates, küp şeker, mantar ve baharatlar tencereye eklenir.

Üzerine sıcak su da koyularak, sebzeler yumuşayana kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirilir.

Sıcak bir şekilde servis edilir.

Afiyet olsun!

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ