Sayfa Yükleniyor...
Yumuşacık ve puf puf kabaran poğaçalar için pratik ve kolay bir yaş mayalı poğaça tarifi hazırladık. Peki, mayalı poğaça nasıl yumuşak olur?, mayalı poğaça nasıl kabarır?, Poğaçanın pofuduk olması için ne yapmalı?
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan mayalı poğaça en çok sevilenlerden biri. İçerisine dilediğiniz malzemeleri koyarak çeşitlendirebileceğiniz poğaçalar ile kahvaltı sofralarınızı renklendirebilirsiniz. İşte, mayalı poğaça nasıl yumuşak olur?, mayalı poğaça nasıl kabarır?, Poğaçanın pofuduk olması için ne yapmalı? Sorularının yanıtları haberimizde…
Yaş mayalı poğaça malzemeleri:
3.5 su bardağı un
1 paket margarin
2/3 su bardağı süt
3 adet yumurta
1/4 su bardağı toz şeker
30 gram yaş maya
1.5 tatlı kaşığı tuz
Yaş mayalı poğaça hazırlanışı:
Sütün 50 gramını ve toz şekeri, yaş mayayı aktive etmek için tamamen eriyene kadar çırpın.
Un ve tuzu bir kaba karıştırın. Margarini küp küp doğrayarak bu karışıma ekleyin. Homojen bir kıvama gelene kadar yoğurun.
Yumurta, mayalı süt karışımı ve sütün kalan kısmını hamura ekleyip tekrar yoğurun.
Hamuru küçük parçalara bölün. Dilerseniz içine peynir gibi malzemeler koyabilirsiniz.
Pişirmek için soğuk fırına yerleştirin.
Poğaçaları 200 derecede yaklaşık 30 dakika pişirin.
Kuru Mayalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler:
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı yoğurt
6 - 6,5 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı çörek otu (arzuya göre susam)
Poğaçanın yapımı için malzemelerden, şeker ve mayayı yoğurma kabına alarak mayanın aktifleşmesini sağlayın.
Daha sonra yoğurdu ve yağı ekleyin karıştırıp, unu kontrollü olarak eklemeye başlayın. Homojen hala gelene kadar yoğurun.
Hamurun mayalanması için üzerini örterek 30 dakika bekletin.
Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar 20-30 dakika arası pişirin.
Fırından çıkan sıcak poğaçalarınızı temiz bir bezle sararak 10 dakika bekletin. Ardından servis edin.
Poğaçanın pofuduk olması için ne yapmalı?
Poğaçanın pofuduk olması için tariflerde belirtilen miktar kadar şeker kullanmalısınız.
HABER MERKEZİ