Sayfa Yükleniyor...
MasterChef Türkiye All Star’ın bu akşam yayınlanan bölümünde Şef Ömür Akkor'un yaptığı keşkek yemeği merak konusu oldu. Keşkek nasıl yapılır sorusu her yerde aratılırken biz de sizin için araştırdık. İşte detaylar...
MasterChef Türkiye All Star’ın bu akşam yayınlanan bölümünde Şef Ömür Akkor’a ait keşkek yemeği yapılacak. Potaya giren son yarışmacının belirleneceği bu gecede heyecan doruktaydı. Yarışmacılar potaya girmeden önümüzdeki haftaya geçiş yapmak için ter dökerken ilk etapta yapılan keşkek yemeği de yarışmacıların zorlanmasına sebep oldu. İzleyiciler bu akşamki programı sabırsızlıkla beklerken aynı zamanda keşkek yemeğinin de tarifini araştırıyor. Peki keşkek nasıl yapılır? Keşkek malzemeleri nelerdir? İşte keşkek yemeğinin tarifi…
aşurelik bütün buğday (1 kg)
Nohut (1 su bardağı)
Kırmızı et (800 gram)
Tuz
Keşkek sosu için;
Salça
Tereyağı
Keşkek yapmak için önce bir tane çömlek edinin. Ardından etleri çömleğin dibine koyun. Daha sonraki aşamada buğdayı, 1 çorba kaşığı kadar tuzu ve nohutu da ilave edin. En son çömleğe giren bu malzemelerin üzerini 10 veya 15 cm geçecek şekilde suyunu da ilave edin. Sonrasında çömleği ekmek fırınına akşam saatlerinde koyun ve bütün gün orda bekletin. Sabah fırından alabilirsiniz. Aldığınız keşkeği büyük bir tahta kaşık ile ezin. Bu esnada iyice ezmeye çalışın. Keşkeği iyice ezdikten sonra tabaklara koyup servise hazırlayabilirsiniz. Servis için keşkeğin üzerine salçalı sos gezdirebilirsiniz.
Eğer keşkeği evde pişirmek istiyorsanız düdüklü tencerenizde yaklaşık 2 saat pişirebilirsiniz. Afiyet olsun!
Keşkeğin yanında haşhaşlı çörek tüketerek lezzetine lezzet katabilirsiniz.
Keşkeğin kalorisi kaç?
Keşkeğin 1 porsiyonunda ortalama 481 kalori vardır.
HABER MERKEZİ