Sayfa Yükleniyor...
Bu tarifi yaptıktan sonra başka tarif aramayacaksınız. Biz Fransız lezzeti olan Craquelin son dönemlerin en popüler tatlarından biri oldu. İşte adı damağınızda kalacak Craquelin tarifi…
Son dönemlerde oldukça fazla karşımıza çıkan Craquelin için tam ölçülü mükemmel bir tarif hazırladık. Damak çatlatan Craquelin tarifi detayları…
Choux hamuru için:
Krema için:
Tereyağını, şekeri ve unu rondoda çekin.
Elde ettiğiniz hamuru streç filmle sarın ve buzdolabına koyun.
Krema İçin:
Yumurta ve nişastayı bir kasede çırpın.
Sütü ve şekeri tencerede ısıtın.
Isınan sıvıyı yumurtalı karışıma ekleyin, sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
Altını kapatın, tereyağını ve vanilyayı ekleyip homojen hale getirin.
Soğuması için bir kenara bırakın, ardından buzdolabına koyun.
Choux Hamuru İçin:
Su, süt, şeker ve tereyağını tencereye alın, ısıtın.
Tereyağı eriyince unu ilave edin, karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin.
Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuyunca yumurtalarını ekleyip iyice çırpın.
Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde hamurdan sıkın.
Buzdolabından çıkardığınız craquelin hamurunu ince açın ve sıkma poşetiyle kesilmiş hamurun üzerine kapatın.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 15 dakika veya üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan craquelinlerin ortasını kesin ve kremayı sıkın.
Afiyet olsun!
Craquelin bir Fransız tatlısıdır.
HABER MERKEZİ