Craquelin nerenin tatlısı? Tadı damağınızda kalacak Craquelin tarifi

Bu tarifi yaptıktan sonra başka tarif aramayacaksınız. Biz Fransız lezzeti olan Craquelin son dönemlerin en popüler tatlarından biri oldu. İşte adı damağınızda kalacak Craquelin tarifi…


  • Oluşturulma Tarihi : 26.12.2023 10:56
  • Güncelleme Tarihi : 26.12.2023 07:56
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Craquelin nerenin tatlısı? Tadı damağınızda kalacak Craquelin tarifi

Son dönemlerde oldukça fazla karşımıza çıkan Craquelin için tam ölçülü mükemmel bir tarif hazırladık. Damak çatlatan Craquelin tarifi detayları…

Craquelin tarifi için malzemeler:

  • Üst katman için:
  • 45 gram tereyağı
  • 50 gram şeker
  • 50 gram un
     

Choux hamuru için:

  • 90 mililitre su (1/2 su bardağı)
  • 7 gram şeker (1 tatlı kaşığı)
  • 70 gram tereyağı
  • 90 gram un
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Krema için:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema
     

Craquelin Tarifi Nasıl Yapılır?

Tereyağını, şekeri ve unu rondoda çekin.

Elde ettiğiniz hamuru streç filmle sarın ve buzdolabına koyun.

Krema İçin:

Yumurta ve nişastayı bir kasede çırpın.

Sütü ve şekeri tencerede ısıtın.

Isınan sıvıyı yumurtalı karışıma ekleyin, sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.

Altını kapatın, tereyağını ve vanilyayı ekleyip homojen hale getirin.

Soğuması için bir kenara bırakın, ardından buzdolabına koyun.

Choux Hamuru İçin:

Su, süt, şeker ve tereyağını tencereye alın, ısıtın.

Tereyağı eriyince unu ilave edin, karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin.

Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Soğuyunca yumurtalarını ekleyip iyice çırpın.

Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde hamurdan sıkın.

Buzdolabından çıkardığınız craquelin hamurunu ince açın ve sıkma poşetiyle kesilmiş hamurun üzerine kapatın.

Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 15 dakika veya üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan craquelinlerin ortasını kesin ve kremayı sıkın.

Afiyet olsun!

Craquelin nerenin tatlısı?

Craquelin bir Fransız tatlısıdır.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ