Elmalı kek nasıl yapılır? Nefis ve pratik elmalı kek tarifi

Kek yapımı oldukça basit ve pratiktir. Kişisel tercihinize göre çeşitli kek seçenekleri bulabilirsiniz. Yaz aylarında genellikle kırmızı meyveli, kayısılı, vişneli kekler tercih edilirken, kış mevsiminde ise; elmalı, tarçınlı, cevizli gibi içimizi ısıtan kekler daha popüler hale gelir. Elma ve tarçının eşsiz birleşimi, evinizi saran mis gibi kek kokusuyla iştahınızı cezbetebilir. Eğer elmalı kek yapmak istiyorsanız, sizin için hazırladığımız özel elmalı kek tarifi ile evinizin kek kokusuyla dolmasını sağlayabilirsiniz. Peki elmalı kek nasıl yapılır? Elmalı kekin malzemeleri nelerdir?, Kekin güzel kabarması için ne yapmalıyız?


  • Oluşturulma Tarihi : 27.12.2023 13:44
  • Güncelleme Tarihi : 27.12.2023 10:44
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Elmalı kek nasıl yapılır? Nefis ve pratik elmalı kek tarifi haberinin görseli

Yapılabilecek en pratik tariflerden olan elmalı kek için harika bir tarif hazırladık. İşte elmalı kek nasıl yapılır? Elmalı kekin malzemeleri nelerdir?, Kekin güzel kabarması için ne yapmalıyız? Tüm detaylar…


Porsiyon Sayısı: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 15 dakika
Pişirme Süresi: 40 dakika

Elmalı Kek Malzemeleri nelerdir?


3 adet oda sıcaklığında yumurta
2 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı sıvı yağ (250 ml)
2 çay bardağı yoğurt
4 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzeri İçin:
4 adet elma
2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı)


Elmalı kek nasıl yapılır?


Yumurtaları geniş bir karıştırma kabına kırın, üzerine toz şeker ekleyin ve iyice çırpın.
Sıvı yağı ve yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edin.
Unu eleyerek ekleyin, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edip homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
Elmalı kekin iç harcını hazırlamak için elmaları rendeleyin. Üzerine limon suyu, toz şeker, tarçın ve ceviz ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış bir kek kalıbına dökün.
Üzerine elmalı harcı yayın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
Kekin üzerine batırdığınız kürdan temiz çıkarsa, keki fırından alabilirsiniz.
Kekinizi ılındıktan sonra dilimleyip, üzerine hindistancevizi serpip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!


Kekin güzel kabarması için ne yapmalıyız?


Kekin güzel kabarması için, un ve diğer kuru malzemeleri en son eklemeli ve eleme işlemi uygulamalısınız. Un, kabartma tozu, vanilin gibi kuru malzemeler, hamura eklenmeden önce elekten geçirilmelidir. Eleme işlemi, kuru malzemelerin havalandırılmasını sağlar; bu da sıvı kek malzemeleriyle daha kolay bir şekilde karışmalarına olanak tanır.
 

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ