Sayfa Yükleniyor...
Pratik olduğu kadar da lezzetli bir yiyecek olan etsiz çiğ köfte nasıl yapılır? İşte detaylar…
Milyonlarca insanın favori olarak gösterdiği bir lezzet olarak karşımıza çıkan çiğ köfte hem lezzetli bir aperatif hem de pratik bir yiyecek olarak tanımlanabilir. Her yaştan insanın severek tükettiği çiğ köfte, genellikle etsiz olarak tercih ediliyor. Etsiz çiğ köfte nasıl yapılır? Birlikte inceleyelim.
Farklı yaş gruplarından çok sayıda insanın severek tükettiği lezzetlerden biri olan etsiz çiğ köfte malzemeleri nelerdir, birlikte göz atalım.
Etsiz çiğ köfte malzemeleri:
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı domates salçası
Yarım su bardağı biber salçası
1 büyük boy soğan
2-3 diş sarımsak
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Tuz, karabiber (isteğe bağlı)
Maydanoz ve marul yaprakları (servis için)
Etsiz çiğ köfte tarifi:
İnce bulguru geniş bir kaba alın ve üzerine sıcak suyu ekleyin. Biraz bekleyerek bulgunun suyunu çekmesini sağlayın.
Soğanı rendeleyin veya ince doğrayın. Sarımsakları ezin.
Bulgurun üzerine domates ve biber salçalarını, rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsakları, zeytinyağını, limon suyunu ve baharatları ekleyin.
Tüm malzemeleri iyice yoğurun. Bulgurun suyunu iyice çektiğinden emin olun.
Yoğurduğunuz çiğ köfte harcını buzdolabında dinlendirin, bu şekilde lezzeti daha da güzelleşecektir.
Dinlendirdikten sonra çiğ köfte harcını alın ve istediğiniz şekilde şekil vererek servis yapın.
Servis yaparken maydanoz ve marul yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
Çiğ köftelerinizi limon dilimleriyle ve isteğe göre nar ekşisi veya acı sos ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Çiğ köfte hazırlarken, lezzet vermesi için içerisine birçok baharat eklenir. Çiğ köfte baharatı denildiğinde; isot, kimyoni kişniş, sarımsak, tarçın, tuz, körü, karabiber, soğan, reyhan ve tarçın ön plana çıkar.
Çiğ köftenin hangi ile ait olduğu pek çok insan tarafından araştırılıyor. Bu konuda en sık sorulan soruların başında çiğ köfte Adıyaman mı Urfa mı sorusu yer alıyor. Bu konudaki ayrım içerisinde kullanılan malzemeler ile yapılıyor. Eğer çiğ köftenin içerisine et eklenirse Şanlıurfa, et eklenmez ise Adıyaman yöresi karşımıza çıkıyor.
HABER MERKEZİ