Lezzeti ile baş döndüren haşhaşlı revani nasıl yapılır? İşte çok sevilen haşhaşlı revani tarifi

Piştiği gün evde bayram havası estiren haşhaşlı revani nasıl yapılır? Haşhaşlı revani tatlısı tarifi. Haşhaşlı revani malzemeleri nelerdir? İşte detaylar…


  • Oluşturulma Tarihi : 04.12.2023 07:33
  • Güncelleme Tarihi : 04.12.2023 07:33
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Lezzeti ile baş döndüren haşhaşlı revani nasıl yapılır? İşte çok sevilen haşhaşlı revani tarifi

Pek çok kişinin severek tükettiği şerbetli tatlılardan biri olan haşhaşlı revani tatlısı, lezzeti ile olduğu kadar görüntüsü ile birçok insanı kendine hayran bırakmayı başarıyor. Dışarıdan da satın alınabilen, ancak sık sık evde haşhaşlı revani tarifi incelenerek yapılan haşhaşlı revani nasıl yapılır? Haşhaşlı revani tatlısı yapmak için gereken malzemeler kadar, bu malzemelerin doğru bir sıralama ile yapılması da söz konusu tatlının doğru kıvamda olması için son derece önemlidir. Haşhaşlı revani tatlısı yapacak kişiler için hem pratik hem de son derece kolay tarifimize, haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

Haşhaşlı revani malzemeleri nelerdir?

Haşhaşlı revani yapmak isteyen kişilerin ihtiyaç duyacakları malzemeler şunlardır:

Yumurta (3 adet)

Şeker (1 su bardağı)

Süt (1 su bardağı)

Sıvı yağ (1 su bardağı)

İrmik (1 su bardağı)

Un (1 su bardağı)

Haşhaş (Yarım su bardağı)

Vanilya (1 paket)

Kabartma tozu (1 paket)

Şerbeti için:

Şeker (2 su bardağı)

Su (3 su bardağı)

Üzeri için:

Krem şanti (1 paket)

Süt (1 çay bardağı)

Haşhaşlı revani tarifi

Haşhaşlı revani yapabilmek için ilk olarak şeker ve yumurta bir kaba alınarak, güzelce karıştırılır.

Köpük köpük olan şeker ve yumurta karışımına, süt ve sıvı yağ ilave edilir ve yeniden karıştırılır.

İrmik, haşhaş ve un da eklenerek güzelce karıştırılan malzemelere, son olarak kabartma tozu ve vanilya da koyulur.

Tüm malzemeler birbirine geçecek şekilde son bir kere karıştırıldıktan sonra, tabanı yağlanmış tepsiye dökülür.

Önceden 170 derecede ısıtılan 170 derecelik fırında pişirilir.

Haşhaşlı revani pişerken, şerbeti yapılmaya başlanır.

Su ve şeker bir tencereye alınarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra 1-2 dakika kadar daha pişirilir ve ocağın altı kapatılır.

Haşhaşlı revani şerbeti sıcak mı dökülür soğuk mu diye düşünenler için bu sorunun cevabı, sıcaktır. Altı kapatılan ocakta ilk sıcaklığı geçmesi beklenen şerbet, fırından çıkarılan ve soğuyan kekin üzerine dökülür.

Kekin şerbet ile buluşmasının ardından, üzeri için süt ve krem şanti bir kaba alınarak iyice çırpılır.

Yaklaşık olarak 15 – 20 dakika buzdolabında soğutulan krem şanti, kekin üzerine sürülür.

Üzerine haşhaş serpilerek servis edilir.

Afiyet olsun!

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: 7’den 70’e çok sevilen bir tatlı: Waffle! En kolay waffle tarifi

Haber Merkezi