Sayfa Yükleniyor...
Önce gözümüz doysun, sonra sofralar boş kalmasın! Hem lezzetli hem pratik olan bu meze tarifleri ile sofralarınız renklensin. İşte damak çatlatan pratik 4 meze tarifi…
Hızlı tempolu yaşamın içinde yemek hazırlığı zaman zaman zorlayıcı olabilir. İşte bu noktada pratik meze tarifleri, sofraları renklendirirken zamandan da tasarruf etmenizi sağlıyor. Mezeler hem lezzet açısından doyurucu hem de hazırlanışı kolay alternatifler sunuyor. İşte bu noktada pratik meze tarifleri hem evde hem de davet sofralarında kurtarıcı rol oynuyor. Farklı malzemelerin hızlıca bir araya getirilmesiyle oluşturulan bu tarifler, özellikle beklenmedik misafirlerinizi ağırlarken veya aniden oluşan açlıkları giderirken işinizi kolaylaştırıyor. İşte hem göze hem de damağa hitap eden meze tarifleri…
1- HUMUS
MALZEMELER:
-Nohut
-Tahin
-Zeytinyağı
-Limon suyu
-Baharat
HAZIRLANIŞI: Hazırlanışı oldukça basit olan humus tarifi için, öncelikle nohutları 1 gece veya en az 4-5 saat öncesinden ıslatın. Sindirimi kolaylaştırması ve daha kolay pişmesi için suya 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz. Ertesi gün ıslattığınız nohutu süzün ve sudan yeniden geçirin. Nohutları tencere alın ve üzerine su ekleyerek pişmeye bırakın. Nohutlar iyice yumuşadıktan sonra ocaktan alın. Haşlanan nohutu mutfak robotuna koyun. Robota koyduğunuz nohutun üzerine tahin, zeytinyağı, limon suyu ve baharatlar ile bir araya getirin. İyice öğütülen karışım, pürüzsüz bir kıvama ulaşıncaya kadar işlenir. Sonrasında servis tabağına alınıp üzerine zeytinyağı ve pul biber serpilerek sunulur.
2- HAYDARİ
MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt
2-3 diş rendelenmiş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı taze nane veya dereotu (isteğe bağlı)
Tuz
Pul biber (süslemek için)
HAZIRLANIŞI: Yoğurdu bir kâseye alın. Rendelenmiş sarımsakları ekleyin. Sarımsak aromasını sevenler daha fazla kullanabilir. Zeytinyağını ilave ederek karıştırın. Zeytinyağı, haydariye kıvam ve lezzet kazandıracaktır. İsteğe bağlı olarak ince kıyılmış taze nane veya dereotunu ekleyin. Bu taze otlar, haydariye hoş bir tazelik ve renk katacaktır. Tuzunu damak zevkinize göre ayarlayın ve tüm malzemeleri iyice karıştırın. Hazırladığınız haydariyi servis tabağına alın. Üzerine pul biber serpip, biraz da zeytinyağı gezdirerek süsleyebilirsiniz. Haydariyi soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
3- HAVUÇ TARATOR
MALZEMELER
2-3 adet havuç (rendelenmiş)
1 su bardağı yoğurt
2-3 diş sarımsak (isteğe bağlı, ezilmiş)
Yarım limonun suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Ceviz veya dövülmüş fındık içi (üzeri için)
Taze dereotu veya maydanoz (süslemek için)
HAZIRLANIŞI: Havuçları rendeleyin ve bir kâseye alın. Yoğurdu ekleyin. Yoğurt, havuç tarator'un kremsi kıvamını oluşturacaktır. İsteğe bağlı olarak ezilmiş sarımsakları ilave edin. Zeytinyağını ve limon suyunu ekleyin. Limon suyu, taratora ferahlık katacaktır. Tuzunu damak zevkinize göre ayarlayın ve malzemeleri iyice karıştırın. Karışımı servis tabağına alın ve üzerine ceviz veya dövülmüş fındık içini serpiştirin. İsteğe bağlı olarak taze dereotu veya maydanoz yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
4- KEREVİZ SALATASI
MALZEMELER
2 adet orta boy kereviz
Yarım limonun suyu
Yarım su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
Tuz
Taze maydanoz (süslemek için)
HAZIRLANIŞI: Kerevizlerin kabuklarını soyun ve hemen limonlu suya alın. Bu, kerevizlerin kararmasını engellemeye yardımcı olur. Soyulmuş kerevizleri rendeleyin ve bir kâseye alın. Üzerine limon suyu sıkarak karıştırın. Limon suyu hem kerevizin rengini korur hem de ferah bir tat katar. Yoğurdu ve mayonezi ekleyin. Karışımı iyice harmanlayın. Dövülmüş ceviz içini ilave edin. Tuzunu damak zevkinize göre ayarlayın ve tüm malzemeleri iyice karıştırın. Kereviz Salatasını servis tabağına alın. Üzerini taze maydanoz yapraklarıyla süsleyerek sunabilirsiniz.
BU İÇERİK DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sıcak yaz günleri için evde yapabileceğiniz soğuk içecekler
GURBET YAVUKLU