Mutfak Bahane kadayıf pastası nasıl yapılır? Kadayıf pastası tarifi...

Bugün Mutfak Bahane programında izleyicileri kendine hayran bırakan nefis bir tarif paylaşıldı: Kadayıf pastası! Programın şefleri, mutfakta kolayca uygulanabilen ve lezzetiyle sofraları şenlendiren bu tarifi adım adım anlattılar. İzleyicilerin arama motorlarında yoğun ilgi gösterdiği kadayıf pastası, evlerde pratik bir şekilde hazırlanabilir ve çeşitli malzemelerle zenginleştirilebilir. Eğer siz de bu lezzeti denemek istiyorsanız, detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz


  • Oluşturulma Tarihi : 14.05.2024 16:07
  • Güncelleme Tarihi : 14.05.2024 13:15
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Mutfak Bahane kadayıf pastası nasıl yapılır? Kadayıf pastası tarifi...

Mutfak Bahane programında sunulan üçgen gözleme tarifi, lezzetiyle damakları şenlendirmeye devam ediyor ve internet aramalarında sıkça yer alıyor. Bu nefis tarifi evlerinizde kolayca deneyebilir ve sevdiklerinize muhteşem bir lezzet sunabilirsiniz. Kadayıf pastası yapmak için gerekli malzemeleri hazırlayın ve işte size tadı damakta kalan kadayıf pastası tarifi

KADAYIF PASTASI MALZEMELERİ

- Kadayıf (200 gram)

- Tereyağı (2 yemek kaşığı)

- Sıvı Yağ (Yarım çay bardağı)

- Ceviz içi

Muhallebi İçin:

- Süt (1.5 su bardağı)

- Su (Yarım su bardağı)

- İrmik (Yarım su bardağı)

- Tereyağı (Bir tatlı kaşığı)

Şerbeti İçin:

- Su (1,5 su bardağı)

- Şeker (1 su bardağı)

- Limon (1 dilim)

KADAYIF PASTASI TARİFİ

Bir tencerede suyu ve şekeri orta ateşte karıştırarak kaynatın.

Şeker eriyene kadar karıştırın.

Kaynamaya başladıktan sonra limon dilimini ekleyin ve şerbeti kısık ateşte yaklaşık 10 dakika daha kaynatın.

Ardından ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Başka bir tencerede sütü ve suyu kaynatın.

İrmik ekleyin ve sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.

Tereyağını ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

Muhallebiyi soğumaya bırakın.

Kadayıfı ince tel süzgecin içine alın ve tel süzgeci sallayarak kadayıfları tel tel ayırın.

Eritilmiş tereyağı ve sıvı yağı kadayıfın üzerine dökün. Kadayıfı iyice yağlayın.

Yağlanmış kadayıfın yarısını fırın kabına yayın.

Üzerine muhallebiyi dökün ve yayın.

Ardından kalan kadayıfı muhallebinin üzerine serpiştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Şerbeti için fırından çıkan sıcak tatlıyı ilk sıcaklığı çıkana kadar bekletin.

Ardından hazırladığınız soğuk şerbeti dikkatlice üzerine dökün.

Tatlıyı dilimleyerek ceviz içi ile süsleyerek servis yapın.

İsteğe bağlı olarak dondurma veya kaymak ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ