- Lezzet
- 09.11.2025 15:34
Paskalya çöreği tarifi pastane usulü! Paskalya çöreği nasıl yapılır?
Paskalya bayramı yaklaşırken, özel bir lezzet olan paskalya çöreğinin evde nasıl yapılacağı sıkça araştırılıyor. Pastanelerin enfes kokularıyla özdeşleşen paskalya çöreği, evde kolayca hazırlanabilir. Paskalya çöreği nasıl yapılır? İşte favori lezzetlerinizden biri olacak olan paskalya çöreği tarifi...
- Oluşturulma Tarihi :
- Güncelleme Tarihi :
- Kaynak : HABER MERKEZİ
Paskalya çöreği, yumuşacık dokusu ve lezzetli tadıyla beğeni kazanıyor. Genellikle yapımının zor olduğu düşünülse de aslında evde kolayca hazırlanabilen bir tarife sahiptir. Pratik paskalya çöreği tarifi ile hem siz hem de sevdikleriniz bu özel tatlının keyfini çıkaracak. Peki, Paskalya çöreği nasıl yapılır?

PASKALYA ÇÖREĞİ MALZEMELERİ
- 1 su bardağı ılık süt ve su karışımı
- 1 yemek kaşığı toz maya
- 5-6 su bardağı un
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yumurta
- 125 gr eritilmiş tereyağı
- 2 tatlı kaşığı mahlep
Üzeri için
- Yumurta sarısı
- File fındık
PASKALYA ÇÖREĞİ NASIL YAPILIR?
Ilık su ve süt karışımına mayayı ekleyerek eritin.
Hamur yoğurma kabına elenmiş unu alıp ortasını havuz gibi açın. Mayalı karışımı, şeker, tuz, yumurtalar, eritilmiş tereyağı ve mahlebi ekleyip malzemeler özleşene kadar karıştırın.
Elde ettiğiniz yumuşak hamuru, üzerini nemli bir bezle örtüp iki katına kadar kabarana kadar mayalandırın.
Kabaran hamuru üç eşit parçaya bölün, her parçayı 20 cm uzunluğunda rulo haline getirin.
Ruloların bir ucunu birbirine yapıştırarak saç örgüsü şeklinde örün ve diğer uçlarını birleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve file fındık serpin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
Kaynak : HABER MERKEZİ