Pastacı kreması nasıl yapılır? Tam ölçülü pastacı kreması tarifi...

Evde pastacı kreması nasıl yapılır? Tam ölçülü pastacı kreması tarifini sizin için hazırladık. İşte tatlılarınızın başrolü olacak pastacı kreması tarifi...


  • Oluşturulma Tarihi : 15.11.2023 12:36
  • Güncelleme Tarihi : 15.11.2023 12:48
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Pastacı kreması nasıl yapılır? Tam ölçülü pastacı kreması tarifi...

Daha önce evde pastacı kreması yaptınız mı? Cevabınız hayır ise bu haberimiz tam da sizin için. Pastacı kreması nasıl yapılır ve pastacı kreması tam ölçü ne kadar? İşte tam ölçü ile pastacı kreması tarifi...

Pastacı Kreması Tarifi İçin Malzemeler

600 ml. süt

80 gram şeker

1adet vanilin

3 adet yumurta sarısı

Un (1,5 yemek kaşığı)

buğday nişastası (1 tepeleme yemek kaşığı)

tereyağı (1-1,5 yemek kaşığı)

Pastacı Kreması Nasıl Yapılır?

Yumurta sarılarını ve şekerin yarısını ayrı bir kapta karıştırın ve karışım açık sarı renk alıp şeker hafifçe eriyene kadar çırpın.

Sütü kalan şekerle ocağa koyun ve içerisine yarıya böldüğünüz vanilya çubuğuyla birlikte en kısıkta ısınmaya bırakın.

Yumurta ve şekere elemiş olduğunuz un ve buğday nişastasını da ilave edin. Yoğun bir karışım olabilir, çırpıcıyla iyice birleşip homojen bir karışım alana kadar iyice karıştırın. Bu aşamada açık sarı renkli bir karışımınız olacak.

Ocaktaki sütten bir kepçeyle alarak bu karışıma yavaş yavaş yedirin ve ılıması için bekleyin. Sütün yarısını da bu karışıma koyun ve bu karışımın da ılımasını bekleyin.

Ardından ocakta kalan sütü bu karışımın içine yavaş yavaş ekleyin. Eklerken kesilmemesi için aynı zamanda bir spatula yardımıyla karıştırın.

Sürekli olarak spatula yardımı ile karıştırarak karışımı pişirmeye başlayın. Bu aşamadan itibaren ocaktaki karışımdan gözünüzü ayırmayın.

Karışım yoğunlaşmaya başladıktan sonra daha hızlı karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamını alınca spatulayla kontrol edin, spatula üzerinde kalan harca parmakla çizgi atın. Eğer harç akışkan değilse ve sabit kalabiliyorsa kıvamı tutmuş demek. Daha sonra ocaktan alın, hızlıca tereyağını ekleyin ve karıştırın.

Geniş ve yayvan bir kaba harcın hepsini ilave edin. Harcın üstünün kabuk tutmaması için streç kağıtla kabınızı harca değecek şekilde iyice örtün. Hazırladığınız harç oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına koyun. En az 1 saat ama vaktiniz varsa da 3-4 saat buzdolabında kalması harcınızın kıvamı için iyi olacaktır.

Yeterince bekleyen kremayı buzdolabından çıkardıktan sonra kremanın yoğun bir kıvamı olacak. Eğer varsa mikser yoksa da çırpıcıyla dokusu pürüzsüz olana kadar çırpmaya çalışın.

Pastacı kremanız artık hazır! Kremanızı kullanacağınız tarife göre farklı aromalarla hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Etsiz çiğ köfte tarifi... Çiğ köftenin dağılmaması için ne yapılır?

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ