Ramazan ayının vazgeçilmezi lezzeti Güllaç nasıl yapılır? Adım adım Güllaç tarifi
Ramazan ayının vazgeçilmezi güllaç tarifi merak konusu. Hanımlar güllaç nasıl yapılır? sorusunu arama motorlarına yöneltti. İşte evde kolayca yapılabilecek pratik güllaç tarifi için malzemeler ve püf noktaları ile birlikte tam kıvamında güllaç yapımı.
Güllaç tarifi, incelik ve özen gerektiren bir tatlıdır, geçmişten günümüze Osmanlı döneminden günümüze kadar ulaşmıştır. Güllaç yapımında kullanılan malzemeler arasında mısır nişastası, gül suyu, süt ve şeker bulunmaktadır.
Ramazan ayına özel tatlı arayışında olanlar için pratik, kolay ve lezzetli güllaç tarifi oldukça ilgi çekici. Ramazan’ın gözdesi Güllaç nasıl yapılır? İşte güllaç tarifinin malzemeleri ve adım adım yapılışı…
GÜLLAÇ MALZEMELERİ
- 12 yaprak güllaç
- 2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre)
- 2 su bardağı şeker
- 1,5 litre süt
- Çekilmiş ceviz
Üzeri için:
- Kiraz şekerlemesi
- Toz Antep fıstığı
GÜLLAÇ TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Güllaç tatlısı yapmak için ilk olarak sütü ve şekeri tencereye alıp, şekerlerin tamamen erimesini sağlıyoruz. Bu aşamada sütü aşırı ısıtmadan, şekerin erimesi yeterli olacaktır. Daha sonra ısıttığımız sütü oda sıcaklığında ılınmaya bırakıyoruz.
- El yakmayacak şekilde ısıttıysak, tekrar ılınması için beklememize gerek olmayacaktır. Sütün kaynamasını önlemek önemlidir, çünkü aşırı sıcaklık tatlının hamur olmasına neden olabilir.
- Güllaç yaprağının parlak kısmını üste gelecek şekilde derin bir tepsiye yerleştiriyoruz. Her tarafı ıslanacak şekilde birkaç kepçe süt döküyoruz. Altı güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayıp, 6. katı ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpiyoruz.
- Ardından diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak sırayla diziyoruz. Kalan şekerli sütün içine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip, tatlımızın üzerine gezdiriyoruz.
- Kullandığımız gül suyunun kozmetik ürünü olmadığına dikkat etmeliyiz.
- Hazırladığımız tatlıyı en az 2 saat boyunca buzdolabında muhafaza ediyoruz. Dinlendikten sonra üzerini isteğe göre süsleyip, ben toz antep fıstığı ve kiraz şekerlemeleri ile süsledim. Afiyet olsun!
HABER MERKEZİ