Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan süt helvası tarifi ve yapılışı

İçerisindeki süt ve irmik lezzetiyle dikkat çeken süt helvası hem misafir sofralarını süsleyen bir alternatif hem de tatlı severlerin sıklıkla tükettiği irmikli bir tatlı. Peki, süt helvası nasıl yapılır? Süt helvası tarifi için malzemeler neler? İşte detaylar...


  • Oluşturulma Tarihi : 06.03.2024 14:32
  • Güncelleme Tarihi : 06.03.2024 11:32
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan süt helvası tarifi ve yapılışı

Süt helvası tarifi kazandibi tatlısını andıran oldukça lezzetli ve hafif bir tatlı tarifidir. Hafif olmasının yanı sıra oldukça pratik ve lezzetli bir tatlı olan süt helvası tarifini denemeyenlere mutlaka tavsiye ediyoruz. Peki, süt helvası nasıl yapılır? Süt helvasının içinde ne var? İşte tadına doyamayacağınız, yedikçe yemek isteyeceğiniz süt helvası tarifi.

MALZEMELER:

100 gram tereyağı

1 su bardağı un

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

2 adet yumurta sarısı

1 paket vanilya

Üzeri için dövülmüş ceviz ve antep fıstığı

SÜT HELVASI TARİFİ

Bir tencereye tereyağını koyun ve kısık ateşte eritin.

Eriyen tereyağına unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar devamlı karıştırarak kavurun. Un helvası gibi olup kavrulan una renk değiştirmeden soğuk sütü dökün.

Yumurta sarısı ve toz şekeri ilave edin ve devamlı çırpma teliyle çırparak un topaklarını eritin.

Pişirme süresi uzun olabilir, ancak ocağı hep kısık ateşte tutun ve muhallebi kaynayıp kıvamı koyulaştığında vanilyayı ilave edin ve karıştırın.

Ocağı kapatıp hazırladığınız muhallebiyi 6 adet fırına dayanıklı kaseye paylaştırın.

Kase ve kaseleri bir fırın tepsisine dizin ve tepsiye bir litre soğuk su dökün.

Fırını sadece üst ayarda 200 dereceye getirin ve kaseleri tepsi içinde fırına koyun. Üstleri kızarana kadar 35-40 dakika kadar pişirin.

Üzerleri kızardığında fırının kapağını açın ve fırını kapatın. El yakmayacak kadar ılıklaştığında tepsiyi fırından çıkarın ve kaseleri tepsiden alın.

Üzerlerine dövülmüş ceviz ve antep fıstığı serpin.

İsterseniz ılık, isterseniz soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

SÜT HELVASI KAÇ DAKİKA KAVRULUR?

230 derece önceden ısıtılmış fırında süt helvasını, üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından çıkan süt helvasını arzuya göre sıcak ya da oda ısısında, fındıkla birlikte servis edin. Afiyet olsun.

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ